Rinkimai Prancūzijoje: „Nacionalinis Frontas“ liko trečioje vietoje

Prancūzų „Nacionalinis frontas“ per antrajį regioninių rinkimų turą nelaimėjo nei viename regione. Partija liko trečioje vietoje nepaisa...


Prancūzų „Nacionalinis frontas“ per antrajį regioninių rinkimų turą nelaimėjo nei viename regione. Partija liko trečioje vietoje nepaisant to, kad pirmajame ture, vykusiame prieš savaitę, pirmavo net 6 iš 13 regionų.

Centro dešiniosios respublikonai aplenkė prezidento Francois Hollande'o valdančiąją Socialistų partiją.

„Nacionalinio fronto“ vadovė Marine Le Pen sakė, jog pagrindinės partijos bendrininkavo, kad jų partija negautų valdžios, ir žadėjo kovoti toliau.

„Dabar niekas negali mūsų sustabdyti“, – sakė ji rėmėjams. „Patrigubinę savo narių skaičių tarybose, būsime pagrindinė opozicijos jėga daugumoje Prancūzijos regionų“.

Pagal BBC


Susiję

Pasaulis 2173418014228775669

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

Klasikinis vienmandatės sistemos veikimo pavyzdys.

Anonimiškas rašė...

panašiai kaip pas mus: nomenklatūra nenori į savo ratelį įsileist svetimų ir eina į sandorius net su tariama "opozicija"

Anonimiškas rašė...

po savivaldos rinkimų vienoje Liono metro stočių "multikultūrinis"
jaunimas triukšmingai šventė pergalę prieš Le Pen ir NF.po to pradėjo
degint skiautes popieriaus ir mėtyt į minią, rėkdami "mes jus visus
sudeginsim" . romūs prancūzai, baugščiai nuleidę akis, spraudėsi į
sienas.

Anonimiškas rašė...

Panašumas yra, bet mūsiškė lygiagrečioji mišrioji sistema, nors ir iškraipo atstovavimą, bet leidžia prasiskverbti negausiai opozicijai. Jau po rinkimų tokie atstovai yra išstumiami į marginalius pakraščius. Prancūzijoje, JK ir JAV vienmandatė sistema suteikia valdžios partijoms jau rinkimų metu visiškai nepraleisti opozicionierių - NF Prancūzijoje ar UKIP JK. Ilgainiui rinkėjai perpranta šios sistemos veikimą ir nebešvaisto savo balsų veltui. Prieš II pasaulinį karą britų liberaldemokratai buvo labai populiarūs, tačiau gaudavo neįtikėtinai neproporcingai mažai mandatų. Jų rinkėjai palaipsniui buvo priversti rinktis tarp konservatorių ir leiboristų.

item