Prancūzijos policijos patikros mečetėse: rasti dideli kiekiai ginklų, šaudmenų ir IS propagandos

Po lapkričio 13 dieną Paryžiuje įvykdytų teroristinių išpuolių, nusinešusių daugiau kaip 130 gyvybių, Prancūzijos valdžia yra pasiruošus...


Po lapkričio 13 dieną Paryžiuje įvykdytų teroristinių išpuolių, nusinešusių daugiau kaip 130 gyvybių, Prancūzijos valdžia yra pasiruošusi per kelis mėnesius uždaryti apie 160 mečečių. Jose vykdomų patikrų metu rasti dideli kiekiai nelegalių ginklų ir šaudmenų.

Pagal šalies įstatymus, valdžia turi tokią teisę esant dideliam viešojo saugumo pavojui. Patikroms pasirenkamos mečetės, kurios yra nelicencijuotos arba jau kurį laiką žinomos kaip „neapykantos skleidėjos“.

Kelių iš šių mečečių patikrų metu buvo rasti įspūdingi kiekiai nelegalių ginklų ir šaudmenų. Iš viso patikrų mečetėse bei privačiuose namuose metu jau rasti 334 nelegalūs ginklai. Sekmadienį 29 kilometrai nuo Paryžiaus esančio Lagny-sur-Marne miestelio mečetėje rastas didelis kiekis 7,62 mm „Kalashnikov“ automatinio šautuvo šaudmenų, taip pat „Islamo valstybės“ propagandinių vaizdo įrašų.

Policija taip pat aptiko giesmių, šlovinančių „džihado kankinius“, susijusius su teroristine organizacija Jabhat al-Nusra, įrašus. Jie buvo rasti tarp jaunimo mokymui skirtos medžiagos privačioje religinėje berniukų mokykloje, esančioje prie mečetės. Pasak policijos, ši mokykla veikė nelegaliai.

Pasak vidaus ministro Bernardo Cazeneuve, per 15 dienų buvo rasta trečdalis viso kiekio karinių ginklų, kurį policija paprastai randa per metus.

Patikrų metu jau buvo sulaikyti 232 musulmonai ir dar devyniems buvo skirtas namų areštas. 

Prancūzija šiuo metu turi didžiausią musulmonų populiaciją Vakarų Europoje. Šalyje veikia apie 2 600 mečečių.

Parengta pagal Breitbart.com ir Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Pasaulis 6036240281822875157
item