Olandijos mieste kilo riaušės dėl planų statyti pabėgėlių centrą

Olandijos Geldermalseno mieste vakar kilo riaušės, kai miesto tarybos posėdyje imtasi svarstyti pabėgėlių apgyvendinimo centro šiame mies...

Olandijos Geldermalseno mieste vakar kilo riaušės, kai miesto tarybos posėdyje imtasi svarstyti pabėgėlių apgyvendinimo centro šiame mieste statybų klausimą. Vos 10 500 gyventojų turinčiame mieste prie savivaldybės pastato susirinko apie 2000 žmonių, kategoriškai nesutinkančių, kad jų apylinkėje būtų įsteigtas 1500 žmonių talpinantis pabėgėlių centras. 

Tarybos nariai nutraukė posėdį ir buvo evakuoti iš pastato, kai susirinkęs protestuoti jaunimas pralaužė policijos užtvaras ir pateko į patalpas. Riaušininkai mėtė į policininkus alaus butelius, o šie paleido kelis įspėjamuosius šūvius. Keli riaušių dalyviai buvo suimti, tačiau apie pareigūnų arba protestuotojų sužeidimus pranešimų nėra. 

Nuo tada, kai spalį chuliganai įvykdė išpuolį prieš jau egzistuojantį pabėgėlių centrą, šis incidentas buvo didžiausias viešas antiimigracinių nuostatų pareiškimas Olandijoje. Migracijos klausimus kuruojantis šalies Saugumo ir teisingumo ministras Ardas van der Steuras iš liberalios Liaudies laisvės ir demokratijos partijos įvykį pavadino „neolandišku“.  



parengta pagal euronews.com


Susiję

Pasaulis 5678567069297969585

Rašyti komentarą

item