Bus pristatytas R. Ozolo romanas „Pradžių knyga“

Gruodžio 15 d., 16 val. Bazilionų mokykloje (B. Mejerytės g. 1, Bazilionai, Šiaulių r.) įvyks filosofo, publicisto, visuomenininko, Kovo...


Gruodžio 15 d., 16 val. Bazilionų mokykloje (B. Mejerytės g. 1, Bazilionai, Šiaulių r.) įvyks filosofo, publicisto, visuomenininko, Kovo 11-osios Akto signataro Romualdo Ozolo romano „Pradžių knyga“ bei istorijos ir kultūros žurnalo „Padubysių kronikos“ naujojo 5-tojo numerio pristatymas.

R. Ozolo (1939-2015) proza atvirai ir subtiliai atskleidžia pasaulį, kuriame augo, brendo ir mėgino susivokti karta, kuri gimė per vėlai, kad išeitų į pokario miškus, bet kuri turėjo pati suprasti ir atrasti, kas yra tiesa, kiek jos slepiama ir kiek jos pasakoma.

Romano „Pradžių knyga“ pagrindinis veikėjas Tomas Dambrava (kurio paveiksle nesunku nujausti paties autoriaus asmenybę), iš vaiko tapdamas jaunuoliu, iš jaunuolio – vyru, sovietinėje tikrovėje matantis karikatūriškai netikrą gyvenimą, ieško tikrojo – knygose, gamtoje, meilėje, dvasios ir kūno virsmuose, bendraamžiuose. Deja, už tikrųjų vertybių atradimus neretai tenka sumokėti akistata su melu, baime ir mirtimi.

„Padubysių kronikos“ yra R. Ozolo įsteigto ir redaguoto istorijos ir kultūros žurnalo „Nepriklausomybės sąsiuviniai“ regioninis priedas.

Susiję

Įvykiai 3557022780073433016

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

"iš vaiko tapdamas jaunuoliu, iš jaunuolio – vyru, sovietinėje tikrovėje matantis karikatūriškai netikrą gyvenimą, ieško tikrojo..."


O kas dabar yra kitaip?!

Anonimiškas rašė...

Šliogerio knyga - Alfa ir Omega
Ozolo - Pradžių (Pradžios) knyga
Taikosi pakeisti Bibliją Lietuvos mąstytojai?

item