Apkaltinusi „krikščioniška indoktrinacija“ Norvegijos vyriausybė iš šeimos atėmė penkis vaikus

Bodnariu šeima Naustdalis, Norvegija. Norvegijos teismas atmetė krikščionių šeimos apeliaciją, kurioje reikalauta grąžinti iš šeimos at...

Bodnariu šeima
Naustdalis, Norvegija. Norvegijos teismas atmetė krikščionių šeimos apeliaciją, kurioje reikalauta grąžinti iš šeimos atimtus penkis vaikus. Sprendimas sukėlė visuomenės pasipiktinimą.

Rumunijos pilietis Marius Bodnariu ir jo žmona Norvegijos pilietė Ruth, priklausantys Penkiasdešimtininkų bažnyčiai, prieš dešimtį metų persikėlė gyventi į Norvegiją ir augino penkis vaikus. Kaip praneša Mariaus brolis Danielius, lapkričio 16 dieną Norvegijos vaikų gerovės tarnyba (Barnevernet) be tėvų žinios iš mokyklos pamokų metu išsivedė du vyriausius Bodnariu šeimos vaikus. Vėliau tą pačią dieną policija atvyko į namus ir prievarta išgabeno du jaunesnius berniukus, palikę Ruth su jos trijų mėnesių kūdikiu, kuris kitą dieną taip pat buvo policijos atimtas.

Po dviejų dienų vaiko gerovės tarnyba tėvams pranešė, kad jų vaikais rūpinasi dvi globėjų šeimos ir kad vaikai sėkmingai „integruojasi“. Pranešama, kad vienas pareigūnas pasakęs Ruth: „Vaikai jūsų net nepasigenda. Kas jūs per tėvai?“.

Marių ir Ruth pareigūnai vėliau informavo, kad jie nusikalto vaikų gerovei „krikščionišku radikalizmu ir indoktrinacija“.

Kiek yra žinoma, vaikų atėmimą sukurstė mokyklos direktorė, kuri pasiskundė vaikų gerovės tarnybai, kad Bodnariu šeimos vaikai yra „labai krikščioniški“ ir kad jų tikėjimas, jog Dievas baudžia už nuodėmes, „sukelia vaikų neįgalumą“. Direktorė manė, kad tėvams reikalinga vaikų gerovės tarnybos „konsultacija“, kaip augintini vaikai. Direktorė taip pat nurodė susirūpinimą drausmės palaikymo būdais, nes šios šeimos namuose retsykiais buvo taikomos fizinės bausmės. Tačiau ištyrus vaikus (trijų mėnesių kūdikis buvo peršviestas rentgenu ir ištirtas kompiuterinės tomografijos būdu) jokių fizinių sužalojimų nebuvo rasta. Nepaisant to, vaiko gerovės tarnyba tvirtina, kad Marius fiziškai smurtauja – jis ir jo žmona tai karštai neigia.

Lapkričio 27 dieną teismas atmetė Bodnariu šeimos apeliaciją, kurioje reikalaujama grąžinti vaikus šeimai. Vietoje to teismas nutarė, kad vaikai liks pas globėjus, o Marius ir Ruth galės lankyti savo trijų mėnesių sūnų du kartus per savaitę po dvi valandas. Teismas jiems taip pat leido lankyti ir vyresniuosius sūnus, bet atsisakė suteikti teisę lankyti dukteris. Tėvai planuoja tolesnį bylinėjimąsi.

Tuo tarpu po peticija, remiančia Bodnariu šeimos reikalavimus, jau buvo surinkta 30 000 parašų; buvo sukurtas Facebook socialinio tinklo puslapis, dokumentuojantis šios šeimos nelaimę.

Gruodžio 2 dieną Rumunijos senatorius Titus Corlateanas dėl Bodnariu šeimos kalbėjo Parlamentinės Europos Tarybos Asamblėjos Lygybės ir nediskriminavimo komisijoje. Corlateanas pasmerkė Norvegijos vyriausybės piktnaudžiavimą ir prašė, kad Asamblėja atliktų tyrimą. Jis pažymėjo, kad ir ankstesniais atvejais Norvegijos vaiko gerovės tarnybos atimdavo vaikus iš tėvų pasiremdamos pagrindo neturinčiais kaltinimais.

Paremti Bodnariu šeimą galite pasirašydami peticijas ČIA ir ČIA.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją

Susiję

Pažangos ideologija 3216047600401489319
item