Apie sodomiją pasisakęs bokso čempionas kaltinamas neapykantos kurstymu

Tysonas Fury, katalikas pasaulio sunkiasvorių kategorijos bokso čempionas iš Jungtinės Karalystės, kaltinamas neapykantos kurstymu po to,...

Tysonas Fury, katalikas pasaulio sunkiasvorių kategorijos bokso čempionas iš Jungtinės Karalystės, kaltinamas neapykantos kurstymu po to, kai žiniasklaidoje neigiamai atsiliepė apie vienalyčius lytinius santykius. 

Mančesterio policija patvirtino, jog tiria pranešimus dėl neapykantos nusikaltimo po to, kai T.Fury pasidalino savo požiūriu apie homoseksualumą Viktorijos Derbyshire BBC televizijos laidoje. 

„Tik trys dalykai dar turi nutikti iki Šėtono įsigalėjimo žemėje. Tai homoseksualių santykių, abortų ir pedofilijos įteisinimas. Kas 1950-aisiais ar 1960-aisiais galėjo pagalvoti, kad pirmieji tu dalykai bus legalizuoti?“ - teigė pasaulio čempionas. 

Priešingai nei dažniausiai nutinka politiškai nekorektiškai apie homoseksualumą pasisakiusioms įžymybėms, Tysonas Fury neatsiėmė nė vieno savo žodžio ir nemėgino sušvelninti pasisakymo net ir prasidėjus liberalios žiniasklaidos atakoms. Šią savaitę BBC Radio 2 laidoje jis patvirtino, kad „homoseksualumas, abortai ir pedofilija yra trys dalykai, kuriuos reikia įteisinti, kad sulauktume pasaulio pabaigos. Tą man sako Biblija“.

Mančesterio policijos atstovė patikino, kad antradienį 10.30 val. policija sulaukė pranešimo dėl neapykantos kalbos komentaruose, kuriuos T.Fury išsakė apie homoseksualumą Viktorijos Derbyshire programoje. „Kas dėl kaltinimų neapykantos nusikaltimu, nes į tai žiūrime itin rimtai ir skirsime deramą dėmesį nukentėjusiojo kreipimuisi“. 

J. Fury yra pagarsėjęs atviru ir neretai kontraversišku savo pažiūrų išsakymu ir tikrai nesigėdija savo katalikiško tikėjimo. Internete jau sukurta prieš boksininką nukreipta peticija, kuria reikalaujama, kad T.Fury būtų pašalintas iš BBC „Metų sporto asmenybės“ rinkimų finalistų sąrašo. Reikalavimas grindžiamas boksininko „homofobija ir misoginistiniais komentarais“. Ketvirtadienį po peticija jau buvo pasirašę 130 000 žmonių. 

Nepaisant to, T.Fury dar kartą patvirtino savo pažiūras, pareikšdamas: „Jei norite daugiau sužinoti apie mano pažiūras, pasikonsultuokite su Romos popiežiumi, nes jo nuomonė ta pati“.

Šių metų lapkričio 28 dieną T.Fury nugalėjo nuo 2004 metų nė karto nepralaimėjusi Vladimirą Kličko kovoje dėl pasaulio sunkiasvorių bokso čempiono titulo ir taip iškovojo keturių pasaulinių bokso asociacijų ir organizacijų čempiono titulus ir diržus. Kitais metais suplanuota atsakomoji dvikova. 

parengta pagal: www.churchmilitant.com


Susiję

Pažangos ideologija 2769328248220281262

Rašyti komentarą

16 komentarų

Unknown rašė...

Kaip norėsite, taip ir pritempsite. Ne šventa karvė Tyson ir tikrai ne tas, kuris turėtų kokį nors idėjinį pamatą. Vien jo pasakymas "moters vieta ant nugaros" viską kuo puikiausiai pasako.

Anonimiškas rašė...

Pagarba. Tokios drąsos šiandieniniame pasaulyje labai trūksta...

Nežiniukas rašė...

Savo laiku mes Lietuvos SSR baudžiamąjame kodekse turėjome 68 straipsnį - antitarybinė agitacija ir propaganda. Jis beveik indentiškai atitinka vakaruose esantį "neapykantos nusikaltimą".

Kagi, teks ir britams moderniais laikais pauostyti tarybinio naftalino. Bėda ta, kad ir mums gali tekti prisiminti, kad prieš valdžios ideologiją negalima nieko blogo pasakyti.

Pikc rašė...

Taigi kokių nors esminių skirtumų tarp Sovietų Sąjungoje buvusios bolševikinės ideologijos ir Vakaruose įsigalėjusios neobolševikinės nėra - užtat ir bado akis panašumai. O Lietuvoje irgi turime to 68-o straipsnio atitikmenį - "garsųjį" BK170.

Augustinas rašė...

Pažiūrėjau truputį tą LR BK 170-ąjį straipsnį. Manau, kad teisiškai pagal lietuviškąjį 170-ąjį straipsnį to Fury nuteisti būtų neįmanoma. O kaip bus pagal angliškąjį analogą, tai nežinau.

P.S. Prašom pataisyti to boksininko inicialus. Jis turėtų būti T.Fury, o ne J.Fury, kaip rašoma Jūsų straipsnyje.

Unknown rašė...

Kietas vyrukas. Į klausimą ką sekantį po Kličko norėtų nukauti, atsakė tiesiai šviesiai: "Obamą"

Pikc rašė...

Kaip sakoma, negali pykt - tik, įtariu, jam į eilę stoti reiktų. :D

Cato rašė...

„homoseksualumas, abortai ir pedofilija yra trys dalykai, kuriuos reikia įteisinti, kad sulauktume pasaulio pabaigos."

O kur šitie dalykai turi būti įteisinti? Užtenka vienos šalies ar reikia, jog tai būtų leidžiama visame pasaulyje? Beje, pastarųjų kelerių metų įvykiai lyg ir rodo, jog katalikų bažnyčioje vaikų kr#$imas tam tikra prasme de facto įteisintas, ne?

Anonimiškas rašė...

"Reikalaujama, kad T.Fury būtų pašalintas iš BBC „Metų sporto asmenybės“ rinkimų finalistų sąrašo..."

Sakyčiau taip: jeigu už tą titulą reikia bučiuoti sodomitams į šiknas, nedaug jis vertas...

Anonimiškas rašė...

Daugelis boksininkų - kieti, tik smegenys dažniausiai būna minkštos.

PETRAS rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
PETRAS rašė...

Kietas vyrukas. Į klausimą ką sekantį po Kličko norėtų nukauti, atsakė tiesiai šviesiai: "Obamą"

Anonimiškas rašė...

Įdomu pagal kokius įvykius čia pastarųjų metų sprendžiate. Manau kad nereikia būti kataliku kad suvoktum vertybes kuriomis bando vadovautis šis boksininkas. O jei norite daugiau sužinoti apie Bažnyčios teisę (kurios žinių ryškiai trūksta) pasiskaitykite antro Vatikano susirinkimo nutarimus ar bažnytinių kanonų teisės dokumentus ir suprasit kad be reikalo kaltinate katalikų Bažnyčią.

Pikc rašė...

Tikrai norite bandyti kažką įrodyti fanatiškam neobolševikui? ;) Rimtai - tie padarai (kaip ir jų dvyniai - rusų bolševikai) NEPRIPAŽĮSTA nei argumentų, nei logikos apskritai. Jų stichija - lozungai, etiketės, emocijos - trumpai tariant, viskas, kas nereikalauja protinės veiklos. :)

Anonimiškas rašė...

Shit, why so many christians are oblivious zealots? :DDDDDD Maaaan, chill out people, nesipykite vieni su kitais, pasaulyje vietos gyventi visiems yra ;D

Anonimiškas rašė...

Ateityje bokso čempiono titulas bus suteikiamas tik tada, jei nevetuos sodomitai. Tikriausiai ir bėgimuose bei plaukimuose taip pat.

item