Apie sodomiją pasisakęs bokso čempionas kaltinamas neapykantos kurstymu

Tysonas Fury, katalikas pasaulio sunkiasvorių kategorijos bokso čempionas iš Jungtinės Karalystės, kaltinamas neapykantos kurstymu po to,...

Tysonas Fury, katalikas pasaulio sunkiasvorių kategorijos bokso čempionas iš Jungtinės Karalystės, kaltinamas neapykantos kurstymu po to, kai žiniasklaidoje neigiamai atsiliepė apie vienalyčius lytinius santykius. 

Mančesterio policija patvirtino, jog tiria pranešimus dėl neapykantos nusikaltimo po to, kai T.Fury pasidalino savo požiūriu apie homoseksualumą Viktorijos Derbyshire BBC televizijos laidoje. 

„Tik trys dalykai dar turi nutikti iki Šėtono įsigalėjimo žemėje. Tai homoseksualių santykių, abortų ir pedofilijos įteisinimas. Kas 1950-aisiais ar 1960-aisiais galėjo pagalvoti, kad pirmieji tu dalykai bus legalizuoti?“ - teigė pasaulio čempionas. 

Priešingai nei dažniausiai nutinka politiškai nekorektiškai apie homoseksualumą pasisakiusioms įžymybėms, Tysonas Fury neatsiėmė nė vieno savo žodžio ir nemėgino sušvelninti pasisakymo net ir prasidėjus liberalios žiniasklaidos atakoms. Šią savaitę BBC Radio 2 laidoje jis patvirtino, kad „homoseksualumas, abortai ir pedofilija yra trys dalykai, kuriuos reikia įteisinti, kad sulauktume pasaulio pabaigos. Tą man sako Biblija“.

Mančesterio policijos atstovė patikino, kad antradienį 10.30 val. policija sulaukė pranešimo dėl neapykantos kalbos komentaruose, kuriuos T.Fury išsakė apie homoseksualumą Viktorijos Derbyshire programoje. „Kas dėl kaltinimų neapykantos nusikaltimu, nes į tai žiūrime itin rimtai ir skirsime deramą dėmesį nukentėjusiojo kreipimuisi“. 

J. Fury yra pagarsėjęs atviru ir neretai kontraversišku savo pažiūrų išsakymu ir tikrai nesigėdija savo katalikiško tikėjimo. Internete jau sukurta prieš boksininką nukreipta peticija, kuria reikalaujama, kad T.Fury būtų pašalintas iš BBC „Metų sporto asmenybės“ rinkimų finalistų sąrašo. Reikalavimas grindžiamas boksininko „homofobija ir misoginistiniais komentarais“. Ketvirtadienį po peticija jau buvo pasirašę 130 000 žmonių. 

Nepaisant to, T.Fury dar kartą patvirtino savo pažiūras, pareikšdamas: „Jei norite daugiau sužinoti apie mano pažiūras, pasikonsultuokite su Romos popiežiumi, nes jo nuomonė ta pati“.

Šių metų lapkričio 28 dieną T.Fury nugalėjo nuo 2004 metų nė karto nepralaimėjusi Vladimirą Kličko kovoje dėl pasaulio sunkiasvorių bokso čempiono titulo ir taip iškovojo keturių pasaulinių bokso asociacijų ir organizacijų čempiono titulus ir diržus. Kitais metais suplanuota atsakomoji dvikova. 

parengta pagal: www.churchmilitant.com


Susiję

Pažangos ideologija 2769328248220281262
item