Seimo nariai siūlo būdą nutraukti šeimą apibrėžiančios pataisos vilkinimą

Lapkričio 19 d. Seimo nariai užregistravo protokolinį nutarimą, kuriuo siūloma vietoje Konstitucijos 38 straipsnio pataisos svarstymą vil...

Lapkričio 19 d. Seimo nariai užregistravo protokolinį nutarimą, kuriuo siūloma vietoje Konstitucijos 38 straipsnio pataisos svarstymą vilkinančio Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) pagrindiniu šio projekto svarstymui paskirti kitą Seimo komitetą.

Seimo narys, vienas Konstitucijos pataisos iniciatorių Rimantas Jonas Dagys džiaugiasi aktyvia Seimo narių pozicija: „Reaguodami į užplūdusius vilkinimo neapsikentusių piliečių laiškus, palyginus per labai trumpą laiką surinkome 51 parašą. Atėjo metas užbaigti šią neeilinę situaciją, kai 106 parlamentarų užregistruotas projektas vilkinamas dvejus metus. Pirmiausiai tai darė Konstitucijos komisija, kurią kaip darbo neatliekantį papildomą komitetą nušalinome tokiu pačiu – protokolinio nutarimo – būdu. Dabar Seimui to tenka imtis neapsikentus Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko Juliaus Sabatausko sabotažų, laikant projektą įkalintą stalčiuje ir toliau teisinantis Seimo Pirmininkei, kad laukia Konstitucinės komisijos nuomonės. Jis juk puikiai žino, kad Seimas dar praeitų metų gruodį šią komisiją nušalino nuo šios pataisos svarstymo. Viliuosi, kad ir šįsyk pavyks pakeisti neveikiantį komitetą. Jau gana tyčiotis iš 106 pataisą registravusių Seimo narių ir visų mūsų piliečių, negalinčių sužinoti, ką tokiais reikšmingais klausimais mano galimybės balsuoti negaunantys jų atstovai Seime“, – teigia R. Dagys.

2013 m. lapkričio 15 d. 106 Seimo nariai iš visų frakcijų užregistravo Konstitucijos 38 straipsnio pataisą, kuria siūloma apibrėžti, kad šeima kyla iš vyro ir moters santuokos, tėvystės ir motinystės.

Susiję

Šeimos politika 7064222568180920422
item