Seimas pradėjo svarstyti piliečių iniciatyvos projektą dėl asmenvardžių rašymo dokumentuose

Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė kone 70 tūkst. piliečių parašais paremtoms Asmens tapatybės kortelės ir paso įstatymo pataisom...


Ketvirtadienį Seimas po pateikimo pritarė kone 70 tūkst. piliečių parašais paremtoms Asmens tapatybės kortelės ir paso įstatymo pataisoms, kurias pasiūlė iniciatyva „TALKA: už Lietuvos valstybinę kalbą“ (projektas Nr. XIIP-3796). Šiomis pataisomis siekiama patikslinti vardų ir pavardžių rašymo reglamentavimą dokumentuose.

Siūlomus įstatymo pakeitimus Seimo nariams pristatė Piliečių iniciatyvinės grupės atstovas akademikas prof. Eugenijus Jovaiša.

Kaip teigiama iniciatyvos TALKA veidaknygės paskyroje, po pristatymo ir Seimo narių pasisakymų buvo balsuojama, kuriam komitetui patikėti tolimesnį klausimo nagrinėjimą – „tokį patį projektą pavasarį jau užblokavusiam Juliaus Sabatausko Teisės ir teisėtvarkos komitetui (TTK) ar išankstinio priešiškumo nerodančiam Švietimo, mokslo ir kultūros komitetui (ŠMKK). Iš esmės balsas už TTK reiškė balsą už TALKOS iniciatyvos žlugdymą“.

Balsavo 103 Seimo nariai iš 141.

Balsavimo rezultatai: už pasiūlymą paskirti pagrindiniu komitetu Švietimo, mokslo ir kultūros komitetą pasisakė 57 parlamentarai, už Teisės ir teisėtvarkos komitetą – 46, susilaikė – 0.

Taigi 11 Seimo narių balsų persvara projektas perduotas ŠMKK.

Siūlome susipažinti su individualiais alternatyvaus balsavimo rezultatais (ČIA).

Susiję

Politika 8443901878518129788
item