Peticija dėl šeimos sampratos apibrėžimo Lietuvos Respublikos Konstitucijoje

Šių metų lapkričio 15 dieną suėjo du metai, kai 106 Seimo nariai užregistravo LR Konstitucijos 38 straipsnio pataisą, šeimą aiškiai ir ne...

Šių metų lapkričio 15 dieną suėjo du metai, kai 106 Seimo nariai užregistravo LR Konstitucijos 38 straipsnio pataisą, šeimą aiškiai ir nedviprasmiškai susiejančią su vyro ir moters santuoka arba motinyste ir tėvyste. Jos priėmimas padėtų sustabdyti prigimtinės šeimos sampratą griaunančias tendencijas, nepaisančias lyčių skirtingumo ir papildomumo principo, iš santuokos esmės kylančio moralinio įsipareigojimo visam gyvenimui, vaiko intereso augti biologinių tėvų šeimoje.

Tačiau šios Konstitucijos pataisos svarstymas yra nepateisinamai vilkinamas. Pagal Seimo Statutą prieš Konstitucijos pataisos svarstymą Seime yra reikalinga Teisės ir teisėtvarkos komiteto išvada. Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkas socialdemokratas Julius Sabatauskas (kuris asmeniškai prieštarauja siūlomai pataisai) iki šiol neįtraukė pataisos svarstymo į savo vadovaujamo komiteto darbotvarkę. Dėl šios priežasties per du metus taip ir nepradėtas konstitucinės šeimos sampratos svarstymas Seime.

Mes, pasirašiusieji šią peticiją, raginame visus geros valios Seimo narius imtis visų reikalingų priemonių, kad visuomenei svarbios LR Konstitucijos 38 straipsnio pataisos svarstymas nebūtų vilkinamas, manipuliuojant procedūromis ir komiteto pirmininko galiomis. Visų pirma raginame savo balsais palaikyti Seime pateiktą siūlymą pakeisti komitetą, kuriame būtų svarstoma ši pataisa. Mums, kaip piliečiams, yra nepriimtina, kad teisinėje valstybėje demokratinis procesas yra blokuojamas dėl vieno Seimo nario ar vienos partijos ideologinių motyvų. Manipuliavimas Seimo procedūromis, siekiant savo partinių bei ideologinių tikslų, yra nesuderinamas ne tik su teisinės valstybės principais, bet ir su Seimo teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininko pareigomis.

Suprantame, kad kiekvienas Seimo narys turi teisę į savo pažiūras bei ideologiją. Tačiau kartu primename, kad parlamentarai yra Tautos atstovai, išrinkti atstovauti rinkėjų vertybinėms nuostatoms. Piliečiai pagrįstai nori žinoti, kas Seime atstovauja jiems priimtinai šeimos sampratai ir neabejotinai įvertins ne tik parlamentarų balsavimą, bet ir jų laikyseną sąmoningo šio klausimo vilkinimo akivaizdoje.

Susiję

Šeimos politika 8270470509019222970
item