„Die Welt“: Juodkalnija gruodį sulauks kvietimo prisijungti prie NATO

Šių metų gruodžio 1 dieną, per NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą, Juodkalnija sulauks kvietimo prisijungti prie aljanso, p...


Šių metų gruodžio 1 dieną, per NATO šalių užsienio reikalų ministrų susitikimą, Juodkalnija sulauks kvietimo prisijungti prie aljanso, praneša „Die Welt“, remdamasis šaltiniu diplomatijos sferose.

Tuo tarpu Rusija savo ruožtu išsiuntė kelioms NATO narėms laiškus, perspėdama, kad Juodkalnijos prisijungimas prie aljanso pablogins santykius tarp Maskvos ir NATO.

Juodkalnija nuo Serbijos atsiskyrė 2006 metais, o prašymą priimti į NATO pateikė 2007 metais.

Nuo spalio vidurio Juodkalnijoje protestuoti į gatves išėjo tūkstančiai šalies gyventojų, reikalaujančių Premjero Milo Džukanovičiaus atsistatydinimo. Pats ministras pirmininkas iš posto trauktis neketina ir kaltina opoziciją, kad ši, palaikoma Rusijos, bando sužlugdyti Juodkalnijos eurointegracijos procesą. Anot M. Džukanovičiaus, pirmalaikius rinkimus būtų galima surengti po NATO užsienio reikalų ministrų susitikimo.

Birželį rengtų apklausų duomenimis, už narystę aljanse pasisako beveik 42 proc. Juodkalnijos gyventojų, prieš – beveik 40 proc.


Susiję

Pasaulis 175644158317649478

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

Anys neatrodo tvirtai apsisprendę. O kalbos apie "eurointegraciją", bijau, tik atbaidantį efektą turės - eurosajūzas, šalia lytinių iškrypimų propagandos, prie savo "reputacijos" dar pridėjo debilizmą (nors, tiesą sakant, jis ne dabar atsirado - dabar tik ypač išryškėjo) ir impotenciją - itin viliojantis derinys. :D Ir apskritai - gi apie NATO, o ne eurosajūzą kalba.

item