Briuselyje paskelbta aukščiausio lygio terorizmo grėsmė, bijoma cheminio ginklo

Belgijos valdžia šalies sostinėje, Briuselyje, pakėlė teroristinio akto pavojaus lygį iki aukščiausio, rašoma Belgijos grėsmės analizės...



Belgijos valdžia šalies sostinėje, Briuselyje, pakėlė teroristinio akto pavojaus lygį iki aukščiausio, rašoma Belgijos grėsmės analizės centro pranešime.

„Padėties analizė rodo, kad yra rimtas ir tiesioginis pavojus, kuris reikalauja specialių atsargumo priemonių ir išsamių nurodymų visuomenei“, – rašoma pranešime.

Briuselio gyventojams rekomenduojama išvengti masinių susibūrimo vietų ir griežtai laikytis valdžios, policijos, specialiųjų tarnybų nurodymų.

Šeštadienį pranešta, kad uždaromos keturios pagrindinės Briuselio metro linijos. Tai padaryta nurodžius policijai. Taip pat rekomenduota uždaryti eismą požeminiais traukiniais, rašo „Reuter“.
Paryžiuje iš ligoninės pavogti kostiumai, apsaugantys nuo cheminių ir biologinių medžiagų, pranešė „The Telegraph“. Dėl to visame mieste stiprinama apsauga prie pagrindinių vandens tiekimo vietų.

Prancūzijos premjeras anksčiau įspėjo, kad negalima atmesti galimybės, jog teroristai gali panaudoti cheminius arba biologinius ginklus.

Primename, kad lapkričio 13 dieną Paryžiuje buvo įvykdyta virtine teroristinių išpuolių, per kuriuos žuvo 130 ir dar šimtai sužeistų. Atsakomybę prisiėmė „Islamo valstybė“.


Susiję

Pasaulis 8837288044015872941

Rašyti komentarą

2 komentarai

Pikc rašė...

Tikiu, kad ateis laikas, kai būti neobolševiku/liberastu bus LABAI kenksminga sveikatai - tik norėtųsi, kad to priežastis būtų į protą atėję vietiniai gyventojai o ne "alach-babach" nelegalai, nes pastarieji nelinkę aiškintis, kas kaltas, o kas - ne.

O gal jaučia, rašė...

kad už tokią beatodairišką globalisrinę politiką (gyvulizmo primetimą žmonėms) teks atsakyti savais kiaušiniais?

item