Vokietija skuba imtis naujų priemonių, padėsiančių susidoroti su migrantų srautu

Penktadienį Vokietijos vyriausybės pareigūnai pranešė, kad šalis priemonių, padėsiančių susidoroti su pabėgėlių antplūdžiu, imsis anksčia...

Penktadienį Vokietijos vyriausybės pareigūnai pranešė, kad šalis priemonių, padėsiančių susidoroti su pabėgėlių antplūdžiu, imsis anksčiau nei tikėtasi. Tai leis nuo kitos savaitės pradėti migrantų deportacijos procedūras, skelbia „Reuters“.

Šiais metais Vokietija tikisi sulaukti 800 tūkst. migrantų, didžiausio skaičiaus visoje Europos Sąjungoje (ES).

Sugriežtintos taisyklės yra skirtos pagreitinti prieglobsčio suteikimo ir deportacijos iš šalies procesus migrantams, atvykusiems iš Pietryčių Europos, kad Vokietija galėtų susitelkti į migrantus, atvykstančius iš karo niokojamos Sirijos, Irako ir Afganistano.

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel atstovas sakė, kad naujų priemonių bus imtasi anksčiau nei numatyta.

„Šiais metais mes norime greičiau ir veiksmingiau imtis migrantų, kurių prašymai suteikti prieglobstį buvo atmesti, deportacijos“, – teigė atstovas.

A. Merkel konservatorių partijos palaikymas sumažėjo dėl migrantų krizės. Daugelis vokiečių mano, kad šalis nėra pajėgi susidoroti su augančiu migrantų skaičiumi.

Keli Europos lyderiai sekmadienį susitiks aptarti migrantų krizės Vakarų Balkanuose, kur šiuo metu yra įkalinti tūkstančiai migrantų.


Susiję

Pasaulis 3581750006279364869

Rašyti komentarą

item