Vatikanas: popiežius neremia Kim Davis, „tikra audiencija“ - tik gėjų porai

Šventasis Sostas penktadienį išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad popiežiaus Pranciškaus susitikimas su gėjų „santuokas“ registruot...

Šventasis Sostas penktadienį išplatino pranešimą, kuriame teigiama, kad popiežiaus Pranciškaus susitikimas su gėjų „santuokas“ registruoti atsisakiusia Kentukio valstijos pareigūne Kim Davis neturėtų būti suprastas kaip parama jai. Vatikanas taip pat pareiškė, kad vizito Jungtinėse Valstijose metu vienintelė „tikra audiencija“ nunciatūroje Vašingtone buvo suteikta vienai gėjų porai.

Kentukio valstijos Rouano grafystės pareigūnė K. Davis pagarsėjo po to, kai šių metų birželio 26 dieną JAV Aukščiausiajam teismui nusprendus, kad valstijos neturi teisės drausti tuoktis tos pačios lyties asmenims, ji atsisakė registruoti vienalytes „santuokas“, argumentuodama, jog „toks veiksmas pažeistų jos sąžinę, religinius įsitikinimus ir Dievo valią“. Dėl tokio pasipriešinimo ji buvo įkalinta, nelaisvėje praleido penkias dienas. Paramą jai tuomet suskubo išreikšti daugelis krikščioniškų bei už šeimą ir gyvybę kovojančių judėjimų.

Šią savaitę K. Davis advokatas Matas Steveris pranešė, kad savo vizito Jungtinėse Valstijose metu su jo kliente buvo susitikęs ir pats popiežius Pranciškus. Jo teigimu, susitikimas įvyko rugsėjo 24 dieną Vatikano atstovybėje Vašingtone ir truko „mažiau nei 15 minučių“. Vatikanas netrukus lakoniškai patvirtino, kad susitikimas su K. Davis iš tikrųjų įvyko. 

Tačiau penktadienį ryte Šventojo Sosto spaudos tarnybos vadovas kun. Federico Lombardi išplatino dar vieną oficialų pranešimą dėl susitikimo su Kentukio valstijos pareigūne. Jame rašoma, kad „popiežius nesigilino į p. Davis situacijos detales ir jo susitikimas su ja neturėtų būti laikomas paramos jos pozicijai visuose ypatinguose ir sudėtinguose jos aspektuose forma“. Kun. F. Lombardi pranešime taip pat teigiama, kad „popiežius Pranciškus susitiko su keliomis dešimtimis žmonių, kurie Nunciatūros buvo pakviesti pasveikinti jį, kai jis ruošėsi vykti iš Vašingtono į Niujorką. Tokie trumpi pasveikinimai dėl popiežiui būdingo mandagumo ir prieinamumo vyksta visų popiežiaus vizitų metu. Vienintelė tikra audiencija, kurią popiežius suteikė nunciatūroje, buvo susitikimas su vienu iš buvusių jo mokinių ir jo šeima“.

Dar tą patį penktadienį paaiškėjo, ir kas buvo „šeima“, kuriai popiežius suteikė, kaip rašoma Vatikano pranešime, „vienintelę tikrą audienciją“. Kaip pranešė CNN religijos redaktorius Danielis Burke‘as, rugsėjo 23 dieną nunciatūroje popiežius priėmė savo buvusį mokinį Yayo Grassi, ilgametį jo „gyvenimo partnerį“ Iwaną Bagusą ir keletą jų draugų.

Kaip CNN pasakojo Y. Grassi, dėl susitikimo su popiežiumi jis tarėsi asmeniškai. „Tris savaites prieš kelionę [į Kubą ir Jungtines Valstijas] jis man paskambino ir pasakė, kad norėtų mane apkabinti“, – sakė Y. Grassi, kuriam Jorge Mario Bergoglio 1964–1965 metais dėstė literatūrą ir psichologiją katalikiškoje vidurinėje mokykloje Argentinos Santa Fė mieste.

„Noriu parodyti, kas iš tikrųjų yra popiežius Pranciškus“, – pasakojo buvęs jo mokinys, dabar sakantis esąs ateistas. Y. Grassi teigimu, popiežius seniai žinojo, kad jis yra gėjus, tačiau niekada nesmerkė jo „seksualumo ar jo vienalyčių santykių“. Filmuotoje medžiagoje iš susitikimo nunciatūroje taip pat girdima, kaip popiežius sako prisimenantis susitikimą su Y. Grassi partneriu I. Bagusu Romoje.

„Jis niekada nebuvo teisiantis, niekada nėra pasakęs nieko neigiamo“, – pasakojo buvęs pontifiko mokinys. 

Popiežius Pranciškus Jungtinėse Valstijose lankėsi rugsėjo 22–27 dienomis. Ten jis susitiko su prezidentu Baracku Obama, kalbėjo bendrame JAV Kongreso posėdyje, kreipėsi į Jungtinių Tautų Generalinę Asamblėją bei dalyvavo Pasauliniame šeimų susitikime Filadelfijoje.

Susiję

Religija 8615520569926613557

Rašyti komentarą

16 komentarų

Anonimiškas rašė...

Matyt tai ženklai kad gyvename "laikų pabaigoje". Popiežius vietoj to kad aiškiai ir drąsiai žmonių pasaulyje skelbtų Bažnyčios mokymą , daro reveransus "žmonių madoms" ir elgiasi kaip eilinis politikas. Neįsivaizduoju taip būtų galėjęs pasielgti Jozefas Aloizas Racingeris.

Georgius rašė...

O kur popiežius skelbė ne Bažnyčios mokymą? Priekaištas popiežiui dėl susitikimo su gėjumi visiškai tolygus atvejams, kaip Jėzus susitikdavo su nusidėjėliais ir fariziejai priekaištavo, kodėl su jais valgo

žara rašė...

Tai dar vienas pabaigos ženklas, kai Šv. Raštas visaip išvartomas nuodėmėms dangstyti.

"Visiškai tolygus" būtų, jei būtų nuskambėję "Eik ir daugiau nenusidėk."
Nenuskambėjo...

Anonimiškas rašė...

Audiencija neskirta tikėjimo kankinei, bet skirta ateistui-gėjui ir jo sugulovui.

Pikc rašė...

Kad "raudonas" popiežius taip elgiasi - nestebina. Stebina, kad tokį veikėją popiežiumi išrinko. Išties, panašu, kad RKB kažkas rimtai netvarkoj...

Anonimiškas rašė...

Tokie tat lietuviski buduliai. Viska geriau ismanantys uz visus. Net sventesni uz Romos popieziu ir jam pamokslaujantys. Del tokiu buduliu Lietuva sedi subines skyleje, jie yra didziausia gresme musu vaiku ateiciai.

Anonimiškas rašė...

Palyginkime popieziaus laikysena - niekada nieko neteisti. Ir tautiniu buduliu - teisti visus visada, taskantis neapykantos putomis

Anonimiškas rašė...

"sedi subines skyleje" - iš kieno tai patirties?
Ne visi tokie pažangūs, kad ten būtų sulindę ir apsipratę.

O šiaip tikrą teisybę pasakei (tik klaidas teko pataisyti):
sėdintys subinės skylėje - jie yra didžiausia grėsmė mūsų [būtent mūsų] vaikų ateičiai.

Anonimiškas rašė...

(2015-10-03 20:44) esminis ir labai taiklus pastebėjimas. Bet nereikia skubėti, o pamąstyti apie tai daugiau. Štai jei katalikybė būtų kariuomenė, bažnyčios mokymas - karo tarnybos statutas, popiežius - kariuomenės vadas. Tada vaizdelis tamptų aiškiau regimas. "Kariuomenės vadas" (Pranciškus) atvyksta į tą regioną kur priešiškos jėgos (seksualinės mažumos) persekiojo jo "karę" (Kim Davis) dėl to kad ji laikėsi "karo tarnybos statuto" (bažnyčios mokymo). Susitinka su ja, bet vėliau (atstovas spaudai) Šventasis Sostas pareiškia kad kariuomenės vadas neremia persekioto savo kario, veliau kitas atstovas spaudai patikslino kad Vadui nesvarbu buvo persekiojimo dėtalės ir beveik atsiribojo kad tai vos ne asmeniškai JOS (karės) pozicija.O kad visai neliktų abejonių pareiškė jog susitikimas nebuvo audiencija ( nebuvo svarbi). Vėliau tą pačią dieną, keistas sutapimas, kariuomenės vadas (Pranciškus) priima du asmenis ("šeimą" - beje netelpančią į katalikiškos šeimos apibrėžimą) ) save tapatinančius su tais (seksualinės mažumos) kurie persekiojo jo karę. O vienas iš priimtųjų save atvirai deklaruoja kaip priešą (ateistas) priimamojo kariuomenės vado veiklai ir vertybėms. Ir šitas susitikimas paskelbiamas atašė spaudai "vienintele tikra audiencija". t,y svarbiu. Mano nuomone po tokių sveiku protu nesuvokiamų vyriausiojo kariuomenės vado veiksmų, juo rimtai turėtų užsiimti "kariuomenės' kontržvalgyba. P.s arba taip buvo "taisomas kelias" naujam liberaliam katalikiškos šeimos apibrėžimui - šiandien spalio 4 prasideda antra vyskupų sinodo apie šeimą dalis.

Pikc rašė...

... pasakė homsomolcas, drabstydamas putas. :D

Pikc rašė...

LABAI taikliai! :)

Pikc rašė...

Tai tas fruktelis savo poziciją jau ne kartą demonstravo - tiek persekiojamų krikščionių klausimu, tiek besityčiodamas iš religinių simbolių (http://rorate-caeli.blogspot.com/2015/07/for-record-pope-francis-personally.html). Kažkaip savo elgesiu tas "kariuomenės vadas" vis labiau primena vieną Glinkos operos veikėją, pavarde Susaninas. :)

Pikc rašė...

Dar įdomi info: vienas aukšta RKB šulas nusprendė pasireklamuoti, kad yra pederastas, ir ta proga surengė spaudos konferenciją. Be abejo, jį iš pareigų atleido, ir Vatikanas paskelbė savo pareiškimą apie tai. Logiškai mąstant, turint omenyje oficialią RKB poziciją, pareiškime turėtų būti kalbama apie nuodėmės ir ištvirkavimo nesuderinamumą su bažnytinėmis pareigomis ir Bažnyčios doktrina apskritai, taip? Bet kas IŠ TIKRŲJŲ ten rašoma? Ogi štai kas: "With regard to the declarations and interview given by Msgr. Krzystof Charamsa it should be observed that, notwithstanding the respect due to the events and personal situations, and reflections on the issue, the decision to make such a pointed statement on the eve of the opening of the Synod appears very serious and irresponsible, since it aims to subject the Synod assembly to undue media pressure." (http://www.news.va/en/news/fr-lombardi-reacts-to-revelations-by-gay-prelate). Kitaip tariant, bėda ta, kad jis TIESIOG NETINKAMĄ LAIKĄ PASIRINKO savo reklamai, ir tiek. :)

Anonimiškas rašė...

Bažnyčia iš tiesų yra kariuomenė ir joje yra taiklių karių!

Anonimiškas rašė...

jei popiezius palaikys geju santuokas, vadinasi, isduos krikscionybe - tik vyras ir moteris sudaro seima. is ju sajungos gimsta vaikai, pratesiama zmonijos egzistencija. Jei popiezius atvirai palaikys gejizma, vadinasi, jis padarys pradzia Baznycios pamatu ardymui . Svarstau, ar tada reikalinga man bus Baznycia. ir tokiu ne as vienas!

Vidmantas rašė...

Pasibaisetini faktai ,pradedu tiketi jog katalikybe persisunkusi SETONIZMU , slykstu , apgailetina

item