V. Tomaševskis pastebėtas susitikime su Kremliui pavaldžia televizija

Kaip praneša zw.lt, spalio 15 dieną susitiko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vadovas Valdemaras Tomoševskis ir televizijos „Piervy...


Kaip praneša zw.lt, spalio 15 dieną susitiko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) vadovas Valdemaras Tomoševskis ir televizijos „Piervyj Baltiskij“ vykdomasis direktorius Antonas Bilinovas.

Susitikime buvo iš viso 5 asmenys, tarp kurių ir buvusi Vilniaus tarybos narė Romualda Poševeckaja. Ji anksčiau yra dirbusi „Pervyj Baltiskij“ kanale.

Po susitikimo niekas nenorėjo pakomentuoti, koks buvo šio susitikimo tikslas. V. Tomaševskis tik sakė, kad susitikimas buvo socialinio pobūdžio. Į klausimą, kas jį sieją su  „Pervyj Baltiskij“ kanalu, jis atsakė, kad „daug kas“.

Rusijos TV palaiko V. Tomaševskį ir LLRA kelerius metus. LLRA rinkimams išleido 166 tūkst. eurų, net 146 tūkst. eurų buvo išleista reklamai žiniasklaidoje rusų kalba. Daugumą šių lėšų gavo „Piervyj Baltyskyj“ kanalas.

Pernai Valstybės saugumo departamento paskelbtoje ataskaitoje apie grėsmes Lietuvai rusiškos žiniasklaidos priemonės „Litovskij kurjer“, „Obzor“, „Ekspress nedelia“ ir „Pervyj Baltijskij“ įvardijamos Rusijos įtakos priemonėmis.



Susiję

Politika 1775764092450805010
item