NATO ketina didinti prie Rusijos sienų dislokuotų kariškių skaičių

NATO ketina didinti kariškių skaičių su Rusija besiribojančiose Aljanso šalyse, rašo trečiadienį „The Wall Street Journal“, remdamasis k...


NATO ketina didinti kariškių skaičių su Rusija besiribojančiose Aljanso šalyse, rašo trečiadienį „The Wall Street Journal“, remdamasis kariniais ir diplomatiniais šaltiniais.

Kaip pranešama, NATO svarsto du pajėgų stiprinimo planus. Pagal pirmąjį Lenkijoje ir trijose Baltijos šalyse būtų dislokuota po batalioną, t. y. po 800-1000 kariškių. Pagal antrąjį planą visų keturių valstybių teritorijoje būtų dislokuotas vienas batalionas.

Pasak leidinio šaltinių, dauguma Aljanso šalių pritaria šiai iniciatyvai, bet jos nepalaiko Vokietija, kurios atstovai pareiškė nenorį elgtis su Rusija kaip su priešu arba atkirsti jos nuo Europos. Tad Berlynas tikriausiai atmes griežtąjį variantą, bet gali sutikti su švelnesniu, teigė „The Wall Street Journal“ pašnekovai.

Jie pridūrė, kad šie planai dar tik pradėti rengti.

Anksčiau JAV atstovas pareiškė, kad ketinama nusiųsti po 150 Amerikos kariškių į Lenkiją ir Baltijos šalis.


Susiję

Politika 3017237227280409522

Rašyti komentarą

2 komentarai

Pikc rašė...

"Pasak leidinio šaltinių, dauguma Aljanso šalių pritaria šiai iniciatyvai, bet jos nepalaiko Vokietija, kurios atstovai pareiškė nenorį elgtis su Rusija kaip su priešu arba atkirsti jos nuo Europos." - kažkaip smarkiai abejoju, kad sajūze Vokietija vienintelė laiko rasieją vos ne draugeliais...

ale, rašė...

Pikc, o tai jau labai gerai bus, kai tas prieš ketvirtį amžiaus pabėgęs iš Europos kriminalas, vadovaujamas žydų vergvaldžių, dadar ir Lietuvoje savo gyvulinę demonotkatija įves? Argi nesupranti, kad rusai ir yra "blogiausi", kad savo protu nori vadovautis, vietoj to, kad paklūstų Egipto žinių palikuonims?

item