Kalifornijoje įteisinta eutanazija

Kalifornijos gubernatorius Jerry Brownas pasirašė įstatymą, leidžiantį nepagydomai sergantiems žmonėms savo noru pasitraukti iš gyvenimo...


Kalifornijos gubernatorius Jerry Brownas pasirašė įstatymą, leidžiantį nepagydomai sergantiems žmonėms savo noru pasitraukti iš gyvenimo, praneša „The Los Angeles Times“.

Tad Kalifornija tapo penktąja Jungtinių Amerikos Valstijų valstija, kur leidžiama eutanazija. Anksčiau analogiški įstatymai buvo priimti Oregono, Vašingtono, Montanos ir Vermonto valstijose, informuoja „Deutsche Welle“.

Pasak žiniasklaidos, Kalifornijos gubernatorius skelbia esąs katalikas ir net teigia, jog jaunystėje ketino tapti kunigu. Katalikų Bažnyčia eutanaziją priskiria prie mirtinų nuodėmių.

Pagal naująjį įstatymą, sprendimą dėl eutanazijos turi priimti du gydytojai, konstatavę, kad pacientui liko gyventi ne daugiau kaip pusmetis ir kad jis yra sveiko proto ir geros atminties.

Eutanazija leidžiama Belgijoje, Šveicarijoje, Nyderlanduose, Liuksemburge ir Kolumbijoje.


Susiję

Pažangos ideologija 670711747891915832

Rašyti komentarą

1 komentaras

Nežiniukas rašė...

Ir kas dabar per mada, padarius kažką, kas nesuderinama ir net priešinga katalikybei, neužmiršti pasiskelbti, kad jis yra katalikas?

Arba tokie žmonės naivūs, arba piktavališki, nes nori sukurti įspūdį, kad tas jų veiksmas jau nebus toks atgrasus.

item