Į Drezdeno gatves išėjo tūkstančiai nepatenkintų nevaldoma migracija

Mažiausiai dvidešimt tūkstančių žmonių pirmadienį išėjo į Vokietijos Drezdeno miesto gatves protestuodami prie migrantų antplūdį ir vald...


Mažiausiai dvidešimt tūkstančių žmonių pirmadienį išėjo į Vokietijos Drezdeno miesto gatves protestuodami prie migrantų antplūdį ir valdžios neveiksnumą, taip pat paminėti vienerių metų antimigracinio judėjimo „Pegida“ sukaktį.

„Pegida“ verčiamas į Patriotiniai europiečiai prieš Vakarų islamizaciją (Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes).

Demonstrantai rankose nešė plakatus su prieš migraciją nuteiktais užrašais.

Minioje matėsi Vengrijos vėliavos bei šios šalies prezidento Viktoro Orbano, griežtai pasisakančio prieš nevaldomą migraciją, atvaizdai.

Tuo pat metu keletas tūkstančių nepritariančių „Pegida“ veiklai taip pat išėjo į Drezdeno gatves. Tarp abiejų pusių buvo kilęs trumpas susidūrimas, yra sužeistų.

Manoma, kad į Vokietiją per šiuos metus atkeliaus apie pusantro milijono migrantų.

Vokietijos kanclerės Angelos Merkel migrantams palanki politika mažina jos populiarimą. Vien per mėnesį ją palankiai vertinančių žmonių skaičius nukrito 9 proc. iki 54.

Susiję

Pasaulis 8394357460346934671

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

54 proc. - tai vis tiek labai daug, vokiečiams nieko gero "nešviečia". O PEGIDA, aišku, gerai - bet vokiečiams tiek ilgai plovė smegenis, tiek zombifikavo, kad normalus mąstymas ten jau senokai tapo deficitiniu (arba giliai slepiamu). Antra vertus, jei ten atsirastų TIKRAI radikalus judėjimas, kuris išnešiotų velniop raudonai žydrus ksenofilinius-pervertofilinius išsigimėlius, nemaža dalis gyventojų greičiausiai prisijungtų, ir vokiečiai dar turėtų šansą. Bet tai mažai tikėtina.

item