„Deutsche Welle“: migrantų krizės sprendimas rodo A. Merkel vokišką pasipūtimą

Kilus migracijos krizei, Vokietijos kanclerė Angela Merkel priima sprendimus, kurie sulaukia įnirtingos kritikos tiek šalyje, tiek Europ...


Kilus migracijos krizei, Vokietijos kanclerė Angela Merkel priima sprendimus, kurie sulaukia įnirtingos kritikos tiek šalyje, tiek Europos Sąjungoje, rašo savo komentaruose „Deutsche Welle“.

Iš pradžių A. Merkel daugelį apstulbino šūkiais „Viršutinės (priimamų pabėgėlių skaičiaus) ribos nebus“ ir „Mes susitvarkysime“. Vėliau ji pareiškė, kad vidaus sienų stiprinimas yra ne tik beprasmiška, bet ir smerktina priemonė. Į kaltinimus dėl situacijos kontrolės praradimo kanclerė tik gūžčiojo pečiais. Paveikslą užbaigė asmenukės su migrantais, kuriose A. Merkel atrodo nepaprastai laiminga ir linksma, tarytum kviestų visus norinčius migruoti į jos šalį.

Visa tai rodo kanclerės vokišką pasipūtimą, pažymi „Deutsche Welle“. A. Merkel atmeta visas kolegų Europoje alternatyvas. Negausūs jos šalininkai, tokie kaip Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as, ją palaiko tik žodžiais, o Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas atvirai pareiškė, kad pabėgėlių srautas yra „Vokietijos problema“, ir uždarė savo šalies sienas. Tad iš Europos solidarumo, kurį taip gynė kanclerė, nieko neliko - kiekvienas mėgina gelbėtis pats, net ir kaimynų sąskaita.

A.Merkel tvirtina, kad visos Europos šalys turi jausti atsakomybę už migrantų krizę. Bet nereikia pamiršti, kad kanclerė bene labiausiai kalta dėl situacijos blogėjimo. Ji mėgina suversti atsakomybę kitoms šalims prieš jų valią, pabrėžia „Deutsche Welle“.

Kanclerė gali būti įsitikinusi savo teisumu, bet pabėgėlių politikos klausimu ji Europoje yra izoliuota. Savąja neriboto pabėgėlių priėmimo samprata ji atstumia nuo savęs tiek šalininkus šalyje, tiek Europos bendriją, baigdamas konstatuoja leidinys.


Susiję

Pasaulis 8142195731082949502
item