Ar projektas „reprodukcinė sveikata“ pasiteisina?

Terminas „reprodukcinė sveikata“ buvo sukurtas Kairo Konferencijoje 1994 m. ir yra orientuotas į „saugaus sekso“ (prezervatyvų naudojimo...


Terminas „reprodukcinė sveikata“ buvo sukurtas Kairo Konferencijoje 1994 m. ir yra orientuotas į „saugaus sekso“ (prezervatyvų naudojimo) kultūros propagavimą, ŽIV kontrolę, prieigos prie aborto paslaugų didinimą. Tačiau ekspertai pastebi ne iki galo išvystytos strategijos pasekmes: nors prezervatyvų ir kontraceptinių piliulių „po nakties“ eksportas kasmet iš JAV į Afriką, Aziją ir Lotynų Ameriką auga kaip ant mielių, tačiau susirgimų ŽIV ir kitomis venerinėmis ligomis skaičius bei paauglių nėštumai toliau didėja nekontroliuojamai.

Mokslininkai įvardija, kad ši strategija vadovaujasi tik bandymu naikinti pasekmes, bet ne priežastis. Tai reiškia, kad skurdžiose besivystančiose šalyse trūksta švietimo, skatinančio išvengti ankstyvo sekso, kuris būtų kur kas efektyvesnė priemonė „reprodukcinės sveikatos“ iniciatorių iškeltiems tikslams įgyvendinti nei vien tik neribotai augantis apsaugos priemonių eksportas.

Versta iš Mercatornet.com

Susiję

Pažangos ideologija 605626714614111720

Rašyti komentarą

5 komentarai

Pikc rašė...

Tokio švietimo nebus, nes jis "kenkia verslui". :) Bet kokie bandymai įdiegti tokį švietimą bus apipilti kaltinimais "retrogradiškumu", "talibanizmu", "diskriminacija" ir t.t. bei bus "smaugiami". Ir aš kalbu toli gražu ne tik apie Azijos, Afrikos ar Lotynų Amerikos šalis.

Anonimiškas rašė...

Pritariu Pikc. Praplėsiu temą. Kad "verslas" be epidemiškai platinamos ideologijos būtų tiesiog neįgalus klestėti. Ir atviras klausimas kas pirmiau - verslas ar ideologija?

Augustinas rašė...

Visų pirmiausia turbūt yra demografinė politika. :)

Anonimiškas rašė...

Tai kad ta "politika" labiausiai plinta ten kur su demografija ir taip "nelabai" ...?

Anonimiškas rašė...

p.s Patikslinsiu. "Vakarų pasaulis" tarsi sukūrė "demografinę politiką" tam kad išgelbėtų "pasaulį", bet taip išeina kad ta "politika" labai efektyviai naikina patį "vakarų pasaulį" ...

item