Teisingumo parodija: L.Bloznelytei-Plėsnienei „Garliavos byloje“ paskirtos milžiniškos baudos

Rugsėjo 3-iąją 10 val. Vilniaus apylinkės teismo bylą nagrinėjusi teisėja Danutė  Mickevičienė paskelbė savo sprendimą Laimos Bloznelyt...



Rugsėjo 3-iąją 10 val. Vilniaus apylinkės teismo bylą nagrinėjusi teisėja Danutė  Mickevičienė paskelbė savo sprendimą Laimos Bloznelytės-Plėšnienės baudžiamojoje byloje.

Teismas skyrė 3700 eurų baudą ir iš dalies patenkino nukentėjusiųjų civilinius ieškinius – Aldonai Ūsienei, Aleksandrui Ūsui, Guodai Sakalinskaitei-Ūsienei, Stasiui Stankūnui ir Tatjanai Stankūnienei L. Bloznelytė-Plėšnienė turės sumokėti po 3000 eurų neturtinės žalos, o Laimutei Stankūnaitei – 10 000 eurų, bei 2 300 eurų advokato išlaidų.

Nuosprendį dar galima apskųsti aukštesnės instancijos teismui.

Gydytoja L. Plėšnienė 2012 metais, netrukus po to, kai Deimantė Kedytė buvo prievarta išnešta iš senelių namų, televizijos laidoje papasakojo apie 2010-aisiais jos kabinete apsilankiusius Andrių Ūsą, dvi moteris ir mergaitę. Pasak medikės, jie atėjo iš anksto neužsiregistravę, kabinete elgėsi labai keistai ir įžūliai. A. Ūsas prie abiejų moterų ir mergaitės išsitraukęs savo lyties organą ir liepęs pašalinti nuo jo didelę vyndėmę. L. Plėšnienei atsisakius tai daryti, ją užsipuolusi vyresnė moteris, kuri paprašiusi apžiūrėti ir mergaitę, tačiau išsigandusi mergaitė nesileidusi apžiūrima. Jaunesnioji moteris gydytojai pasakiusi, kad jie esą iš Garliavos.

Norinčius plačiau susipažinti su L. Bloznelytės vaidmeniu šioje byloje, kviečiame skaityti Daliaus Stanciko straipsnį „Anomalija“.


Susiję

Aktualijos 971061744644012575
item