Sostinės Katedros aikštėje - akcija, iliustruojanti didžiulį savižudybių mastą šalyje

Rugsėjo 22 dieną (antradienį) 18 val. Vilniuje, Katedros aikštėje, vyks aktoriaus Arūno Sakalausko ir jo bendraminčių organizuojama akci...


Rugsėjo 22 dieną (antradienį) 18 val. Vilniuje, Katedros aikštėje, vyks aktoriaus Arūno Sakalausko ir jo bendraminčių organizuojama akcija „Šmėkla“, iliustruojanti milžinišką savižudybių mastą Lietuvoje.

Kasmet  Lietuvoje savo noru iš gyvenimo pasitraukia apie tūkstantį žmonių (beveik po 3 žmones kasdien), - primena akcijos organizatoriai.

18 valandą ant grindinio vienai minutei atsigulę Katedros aikštėje sustings daugiau negu tūkstantis žmonių – būtent tiek žmonių kasmet vidutiniškai nusižudo Lietuvoje.

Šio renginio siekis: parodyti realų mus paliekančių žmonių skaičių.  

„Tik įsivaizduokite – per metus trečdalis Lietuvos kariuomenės šauktinių ima ir išnyksta, o per trejus metus mes netenkame visų šauktinių be jokio karinio konflikto. Ar galite įsivaizduoti vienoje vietoje tūkstantį mirusių žmonių?

Ateikite antradienį į Katedros aikštę ir pamatysite, kiek žmonių per metus netenkame. Atėjo metas mums patiems spręsti, kaip pakeisti šią situaciją“, - teigia akcijos sumanytojas aktorius Arūnas Sakalauskas.

Akcija yra skirta „Jaunimo linijai“ ir nusižudžiusiųjų artimųjų asociacijai „Artimiems“ paremti.

Kviečiami atvykti ir dalyvauti visi neabejingieji.

Susiję

Įvykiai 2236764109607561704

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

1000 gyvybių yra daug... gaila besižudančios Lietuvos. O 6000 abortų yra kuklus mokestis už pasenusių tradicijų laužymą, seksualinį "išsilaisvinimą" ir moters "teisę į savo kūną"

žara rašė...

Puikiai pastebėjote. Katedros aikštėje nebūtų vietos sugulti už visus išmėsinėtus vaikelius.
Beje keistokai parinktas laikas: per baltų vienybės dieną...

Beje, gaila, kad žiniasklaida beveik nutylėjo, kad Agluonoje atidengtas paminklas karaliui Mindaugui...

Anonimiškas rašė...

Savotiškai išdėstyta:
Kasmet Lietuvoje SAVO NORU iš gyvenimo pasitraukia...

Todėl ir pasitraukia, kad atjautos nėra.

item