„Pro Patria“ kviečia į D. Šlekio paskaitą apie XVI-XVII a. Vilniaus įtvirtinimus

Jaunimo sambūris „Pro Patria“ ir Lietuvos nacionalinis muziejus kviečia į nemokamą paskaitą-ekskursiją „Vilniaus miesto įtvirtinimai XV...



Jaunimo sambūris „Pro Patria“ ir Lietuvos nacionalinis muziejus kviečia į nemokamą paskaitą-ekskursiją „Vilniaus miesto įtvirtinimai XVI-XVII a. Europos fortifikacijos tradicijų kontekste“, kurią ves karybos ekspertas, VU Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto dėstytojas dr. Deividas Šlekys. Renginys vyks Vilniaus gynybinės sienos bastėjoje (Bokšto g. 20/18). 

„Paskaitos metu kalbėsime apie tai, kaip Lietuvos Didžioji Kunigaikštystė perėmė europietiškas karybos tradicijas XVI-XVII a. Dalyviai bus supažindinti su to meto fortifikacijos tradicijomis ir madomis Vakarų Europoje bei kaip jos pasiekė Vilnių ir nulėmė miesto gynybinės sienos architektūrinę specifiką“ - renginį trumpai pristato Deividas Šlekys. 

Renginio vietų skaičius ribotas, todėl būtina registracija elektroniniu paštu [email protected]

Ši paskaita yra dalis šių metų Europos paveldo dienų renginių programos. Su visais Vilniuje vykstančiais šios programos renginiais galite susipažinti šioje nuorodoje.


Susiję

Įvykiai 662800343203682658

Rašyti komentarą

1 komentaras

Zhadum rašė...

Tikrai vykęs renginys.
Ačiū organizatoriams ir pranešėjui.
Daugiau tokių renginių :)

item