Norvegija pripažino neatlaikysianti migrantų antplūdžio

Anot E. Sulberg, net Vokietija buvo priversta pritildyti savo retoriką vadinamųjų pabėgėlių klausimu, supratusi, kad „jos žinia neteisin...


Anot E. Sulberg, net Vokietija buvo priversta pritildyti savo retoriką vadinamųjų pabėgėlių klausimu, supratusi, kad „jos žinia neteisingai interpretuojama, ir tai tik komplikuoja iškilusias problemas“.  

Norvegijos socialinės apsaugos sistema neatlaikys pabėgėlių antplūdžio. Tai šeštadienį laikraštyje „Dagbladet“ išspausdintame interviu pareiškė šalies premjerė Erna Sulberg.

„Be abejo, žmonės nerimauja dėl pabėgėlių iš Artimųjų Rytų likimo, bet reikia plačiau žvelgti į situaciją ir suvokti mums iškilusių uždavinių mastą. Norvegija neįstengs priimti visų, todėl reikia daugiau nuveikti tuose regionuose, kur kilo humanitarinė krizė, – sakė ministrė pirmininkė. – Mūsų socialinės apsaugos sistema nepritaikyta patenkinti didelio į šalį atvykstančių migrantų skaičiaus reikmes“.

Manoma, kad per pirmuosius devynis šių metų mėnesius migrantų, prašančių prieglobsčio Norvegijoje, skaičius viršys 12 tūkstančių. Iki metų pabaigos šis skaičius gali pasiekti 16-20 tūkstančių – rekordinį per pastaruosius 20 metų lygį.


Susiję

Pasaulis 4993731466711963506

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

Arabai ima revanšą už Puatjė - tik šįkart Europa vietoj Martelio turi Junkerį. :)

item