Kroatija uždaro sienas su Serbija

Migrantai Kroatijoje Dėl pabėgėlių plūdimo Kroatija uždarė septynis iš aštuonių savo sienos perėjimo punktų su Serbija. Vidaus reikalų m...

Migrantai Kroatijoje
Dėl pabėgėlių plūdimo Kroatija uždarė septynis iš aštuonių savo sienos perėjimo punktų su Serbija. Vidaus reikalų ministerija šį sprendimą pagrindė tuo, kad nuo trečiadienio ryto iš Serbijos į Kroatiją atvyko daugiau kaip 11 000 pabėgėlių, praneša agentūra AFP.

Perėjos bus uždarytos iki atskiro sprendimo, naktį į penktadienį Zagrebe pareiškė Vidaus reikalų ministerija. Tai yra Tovarniko, Iloko, Iloko 2, Principovačo, Principovačo 2, Batinos ir Erduto perėjimo punktai.

Po to, kai Vengrija antradienį visiškai uždarė savo sieną su Serbija, pabėgėliai tranzitui renkasi Kroatiją. Šiuo metu daug ES šalių į pabėgėlių krizę reaguoja sugriežtindamos pasienio kontroles.

Vengrija pradėjo tverti tvorą pasienyje su Kroatija

Vengrija toliau tveriasi nuo pabėgėlių. Šalis pradėjo statyti tvorą pasienyje su Kroatija, interviu radijui pareiškė ministras pirmininkas Viktoras Orbanas, kurį cituoja agentūra AFP.

Jo teigimu, į pasienio regioną nusiųsta šimtai kareivių ir policininkų. Darbai 41 km ilgio ruože turėtų būti baigti iki nakties. Šioje atkarpoje abiejų šalių neskiria upė.






Tvoros



Susiję

Pasaulis 4170197324276076427

Rašyti komentarą

item