Europos Parlamento dienotvarkėje – genderizmas mokyklose, abortų ir venalyčių „santuokų“ propagavimas

Lietuvos tėvų ir jaunimo organizacijos kreipėsi į Europos Parlamento narius, išreikšdamos savo susirūpinimą ir siūlymą nepritarti dviems...


Lietuvos tėvų ir jaunimo organizacijos kreipėsi į Europos Parlamento narius, išreikšdamos savo susirūpinimą ir siūlymą nepritarti dviems Europos Parlamento darbotvarkėje esantiems europarlamentarų pranešimams, kuriais numatomas genderizmo ideologijos dėstymas mokyklose, abortų, eutanazijos ir tos pačios lyties porų „santuokų“ propagavimas ES. 

„Manome, kad balsuodami už šių ataskaitų turinį, Europos Parlamento nariai siųstų itin pavojingą žinią jauniems europiečiams ir jų tėvams. Pirmiausiai tokiu sprendimu būtų pažeidžiamas ES subsidiarumo principas, nes šalys narės pačios turi teisę spręsti su šeimos politika susijusius klausimus. Antra – mums visiškai nepriimtina, kad ignoruojama tėvų, kaip pirmųjų ir pagrindinių vaikų ugdytojų pirmumo teisė parinkti savo vaikams mokymą. Mūsų karta dar mena sovietmetį, kai buvo privalomas pseudomokslinis komunizmas švietimo įstaigose, tačiau tikrai negalvojome, kad vėl sulauksime dienos, kai jau mūsų vaikus vers privalomai mokyti naujos, svetimos, tačiau taip pat pseudomokslinės genderizmo ideologijos“ – teigė Lietuvos tėvų forumo pirmininkas Audrius Murauskas.

Šiomis dienomis Europos Parlamente vyksta balsavimai dėl Lauros Ferraros (A8-0230/2015) Pranešimo dėl pagrindinių teisių padėties Europos Sąjungoje 2013–2014 m. [2014/2254(INI)] ir Lilianos Rodrigues (A8-0206/2015) Pranešimo dėl didesnių galių suteikimo merginoms pasitelkiant švietimą ES [2014/2250(INI)]. Matome, kaip manipuliuojant žmogaus teisėmis, jos tampa priemone siekti naudos propaguojant tos pačios lyties asmenų „santuokas“ (Ferraros ataskaita, §85), eutanaziją (Ferraros ataskaita §104), abortus (Ferraros ataskaita §§68, 69) ir lytinį švietimą mokyklose (pvz., Ferraros ataskaita, §70 - Rodrigues ataskaita, §10). Visa tai yra klausimai, kurie nepatenka į ES kompetencijos sritį. Aiškiai matyti, kad ataskaitos stipriai kišasi į šalių narių švietimo programas (pvz. Rodrigues ataskaita, §§29, 31, 40, 48).

Primename, kad panašaus ideologinio pobūdžio dokumentai, siekiantys dirbtinai primesti vaikų perauklėjimo ir socialinės inžinerijos eksperimentus jau ne kartą svarstyti Europos Parlamente. Mes kviečiame Europos Parlamento narius gerbti nacionalinę valstybių narių kompetenciją ir atmesti pranešimus, kurie savo ideologiniu pagrindu skaldo, o ne vienija Europos šalių piliečius.

Europos Parlamento nariams adresuotą kreipimąsi pasirašė Lietuvos tėvų forumas, Nacionalinė šeimų ir tėvų asociacija, Vakarų Lietuvos tėvų forumas, jaunimo sambūris „Pro Patria“ ir Studentų ateitininkų sąjunga.

Susiję

Pažangos ideologija 5174950992089088577
item