Suomijos prezidentas pareiškė, kad jo šalis nepadėtų Baltijos šalims gintis

Suomijos prezidentas Sauli Niinistas pareiškė, kad jo šalis nepadėtų Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims apsiginti, jei šios būtų užpulto...


Suomijos prezidentas Sauli Niinistas pareiškė, kad jo šalis nepadėtų Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims apsiginti, jei šios būtų užpultos.

Suomijos užsienio politiką formuojantis S. Niinistas, padidėjus įtampai Ukrainoje, susitiko su Suomijos ambasadoriais ir jiems pranešė, esą jo vadovaujama šalis nepadėtų nei Lietuvai, nei Latvijai, nei Estijai karo atveju, nors esą retkarčiais girdi priešingą idėją. Anot prezidento, Suomija ir pati neturi saugumo garantijų.

Tiesa, verta priminti, kad Suomija nėra NATO, kuri įsipareigojusi ginti kiekvieną narę karinio konflikto atveju, narė. Juo labiau kad ji stengiasi neerzinti Rusijos, su kuria turi 1340 kilometrų ilgio sieną - ilgesnę negu visų NATO šalių sienos su Rusija kartu sudėjus. Beje, NATO yra nieko prieš, kad Suomija įstotų į aljansą, tačiau net ir Rusijai suaktyvėjus dauguma Suomijos gyventojų, kaip rodo visuomenės apklausos, nepritaria šalies stojimui į NATO.


Susiję

Pasaulis 3779558276095136209
item