Suomijos prezidentas pareiškė, kad jo šalis nepadėtų Baltijos šalims gintis

Suomijos prezidentas Sauli Niinistas pareiškė, kad jo šalis nepadėtų Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims apsiginti, jei šios būtų užpulto...


Suomijos prezidentas Sauli Niinistas pareiškė, kad jo šalis nepadėtų Lietuvai ir kitoms Baltijos šalims apsiginti, jei šios būtų užpultos.

Suomijos užsienio politiką formuojantis S. Niinistas, padidėjus įtampai Ukrainoje, susitiko su Suomijos ambasadoriais ir jiems pranešė, esą jo vadovaujama šalis nepadėtų nei Lietuvai, nei Latvijai, nei Estijai karo atveju, nors esą retkarčiais girdi priešingą idėją. Anot prezidento, Suomija ir pati neturi saugumo garantijų.

Tiesa, verta priminti, kad Suomija nėra NATO, kuri įsipareigojusi ginti kiekvieną narę karinio konflikto atveju, narė. Juo labiau kad ji stengiasi neerzinti Rusijos, su kuria turi 1340 kilometrų ilgio sieną - ilgesnę negu visų NATO šalių sienos su Rusija kartu sudėjus. Beje, NATO yra nieko prieš, kad Suomija įstotų į aljansą, tačiau net ir Rusijai suaktyvėjus dauguma Suomijos gyventojų, kaip rodo visuomenės apklausos, nepritaria šalies stojimui į NATO.


Susiję

Pasaulis 3779558276095136209

Rašyti komentarą

9 komentarai

Anonimiškas rašė...

Yra skirtumas tarp pagalbos užpultiems apsiginti nuo užpuolikų ir bendrininkavimo su agresoriumi vykdant agresiją prieš savarankiškai gyventi nusiteikusią šalį. Lietuva agresorių bendrininkė. Reiškia, ginti Lietuvą tolygu bendrininkauti su argresoriais.

Anonimiškas rašė...

Gal primintumėt, kieno pabūklai apšaudo Mariupolio apylinkes? Gal gruzinų?

Pikc rašė...

Et, tie koloradikai su savo vatine logika... :)

Anonimiškas rašė...

Tarpkitko, nežinantiems faktų. Kolorado vabalus iš Amerikos laivais atvžė per vandenyną link Europos ir papylė jūroj arčiau krantų, kad jie dar gyvi būtų išmesti bangų į Europą.

Anonimiškas rašė...

// Na, ir kas, kad tuos Kolorado vabalus atvežė iš Amerikos į Europą. Su Kremliaus šalininkais jie turi bendrą spalvų - oranžinės ir juodos - derinį. Tai ir taip juos pravardžiuoja.

Anonimiškas rašė...

Bendro tai, kad patys mušti ir patys rėkti gali tik koloradai savo prigimtim, o ne spalva.

Anonimiškas rašė...

// Neigimo požymis - jųjų mąstymo ypatumas? Pajuokavom ir užteks. Jei rimčiau, tai man ne naujiena, kad Suomija negintų Baltijos valstybių, nes pirmoji yra priklausoma nuo Rusijos malonės. Na, tie estų "braliukai" nepatyrė sovietinio "rojaus su visais savo privalumais", kurį patyrė Baltijos šalys.

Anonimiškas rašė...

Koloradas atsakytų, kad jei jau sausio 13ają Lietuvoje "savi šaudė į savus" tai ir prie Mariupolio banderovcai šaudo į savus ir tuo bando apkaltinti rusiją.

Anonimiškas rašė...

Kaip bebūtų keista, bet tą tvirtina ne koloradais pravardžiuojami, o tamsta, kuris savo kaltes pasiryžęs suversti kitiems.

item