Seksualiniams nusikaltėliams siekiama užkirsti kelią dirbti su vaikais

Ministrų kabinetas šiandien posėdyje pritarė Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimams, kuriais siekiama užkirsti kelią seksua...


Ministrų kabinetas šiandien posėdyje pritarė Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymo pakeitimams, kuriais siekiama užkirsti kelią seksualiniams nusikaltimams prieš vaikus. Vyriausybė siūlo uždrausti žmonėms, pripažintiems kaltais už seksualinio pobūdžio nusikalstamas veikas, ateityje dirbti su vaikais, rašoma pranešime spaudai.

Tokiems asmenims būtų draudžiama dirbti darbą arba savanoriauti vaikų socialinėse, švietimo ir sporto, sveikatos priežiūros paslaugas vaikams teikiančiose įstaigose, įmonėse ir organizacijose.

Taip pat siūloma, kad paslaugų gavėjas, sudarantis sutartį dėl paslaugų teikimo vaikui su asmeniu, vykdančiu individualią veiklą, turėtų teisę paslaugų teikėjo prašyti pateikti pažymą dėl teistumo.

Jeigu vaiko amžius nenustatytas ir yra priežasčių manyti, kad jis yra nepilnametis, siekiama užtikrinti, kad jam, kaip seksualinio išnaudojimo aukai, būtų taikoma nustatyta apsauga, kol bus nustatytas amžius.

Įstatymo pakeitimais tai pat siekiama užtikrinti, kad taikomos konfidencialumo taisyklės netrukdytų specialistams teikti pranešimus atsakingoms tarnyboms, jeigu šie asmenys pagrįstai mano, kad vaikas yra nukentėjęs nuo seksualinio išnaudojimo.


Susiję

Politika 7879686147878557182

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Viskas teisingai ir gerai, kad net nesitiki.

Pikc rašė...

Va va - patirtis verčia ieškoti "deguto šaukšto". :)

item