Rugsėjį – profesinių sąjungų mitingas prieš naująjį socialinį modelį

Profesinės sąjungos rugsėjo 10 dieną Vilniuje rengia didelį mitingą „Baudžiavai darbe – ne! Darbuotojų garantijų mažinimui – ne!“, kuria...


Profesinės sąjungos rugsėjo 10 dieną Vilniuje rengia didelį mitingą „Baudžiavai darbe – ne! Darbuotojų garantijų mažinimui – ne!“, kuriame protestuos prieš, anot jų, skubotai priimamą socialinį modelį.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacija gavo leidimą į renginį surinkti 2 tūkstančius žmonių.

12 val. prasidės mitingas prie Seimo, o po valandos – teatralizuota eisena iki šalies Vyriausybės, kur mitinguotojai ir baigs savo nepasitenkinimo akciją.

Iškelti pagrindiniai renginio reikalavimai:
  • Darbuotojo atleidimui, įspėjus prieš 3 dienas – NE!
  • Darbo užmokesčio sumažinimui – NE!
  • Išeitinių išmokų ir įspėjimo terminų mažinimui – NE!
  • Maksimalios darbo laiko savaitės ilginimui iki 60 valandų – NE!
  • Terminuotų darbo sutarčių įvedimui nuolatinio pobūdžio darbui – NE!
  • Atostogų už darbo stažą panaikinimui – NE!
  • Darbo stažo pensijai gauti ilginimui penkeriais metais – NE!
  • Darbuotojų auginančių vaikus garantijų mažinimui – NE!
  • Profesinių sąjungų veiklos suvaržymui – NE!

Vyriausybės parengtas socialinis modelis siūlo liberalizuoti darbo santykius bei pertvarkyti „Sodros“ pensijų sistemą. Iš viso planuojama pakeisti apie 40 teisės aktų.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė kritikavo vyriausybės skubėjimą ir tvirtino, kad pirmiausiai reikia rasti sutarimą tarp socialinių partnerių Trišalėje taryboje.


Susiję

Ekonomika 1806069167185347315

Rašyti komentarą

3 komentarai

Pikc Kažinkavičius rašė...

Mano galva, mitingo pavadinimas gana taiklus ir aiškus. KOKIA ideologija tą baudžiavą siekia įdiegti - irgi aišku (beje, grynai smalsumo dėlei - ar liberalai nėra OPOZICIJOJE, o valdančioje koalicijoje sėdi "kairieji" socdemai?). Kas neaišku, tai ar atsiras pakankamai sąmoningų žmonių, NENORINČIŲ tais baudžiauninkais tapti.

Pikc Kažinkavičius rašė...

P.S. LABAI nustebsiu, jei masinės informacijos priemonėse neprasidės demagoginė kampanija apie tai, kaip "klastingi rusū agentaj" vėl grasina sėkmingai beigi sparčiai Lietuvos integracijai Vakaruosna. :)

Anonimiškas rašė...

// Man atrodo, kad būsimo mitingo dalyviai "žiniasklaidos" gali būti sutapatinti su komunistais, NATO ir JAV priešininkais ir t.t. Va, tas yra negerai, nes pradės "valdžia" klykti, kad visi dirbantieji yra būtent tokie... Nors gal ir perdedu.

item