Nepaisant skandalo, JAV Planuotos tėvystės organizacija ir toliau bus finansuojama valstybės

Nors dauguma JAV senatorių balsavo už tai, kad Planuotos tėvystės organizacija nebebūtų finansuojama valstybės, nepavyko pasiekti reikia...


Nors dauguma JAV senatorių balsavo už tai, kad Planuotos tėvystės organizacija nebebūtų finansuojama valstybės, nepavyko pasiekti reikiamo 60 balsų skaičiaus, kad įstatymas būtų laikomas priimtu.

53 senatoriai balsavo už, 47 - prieš, vienas senatorius susilaikė.

Net jei įstatymas ir būtų priimtas, šalies prezidentas Barackas Obama teigė, kad yra pasiruošęs jį vetuoti. Tam, kad įstatymas būtų priimtas nepaisant prezidento veto, reikia bent 66 senatorių balsų.

Tačiau už gyvybės nuo jos pradėjimo apsaugą kovojantys aktyvistai teigia, jog nors ir yra nusivylę rezultatu, tačiau balsavimas rodo augantį palaikymą žmogaus gyvybės apsaugai. „Kai Senatas paskutinį kartą 2011 m. balsavo už įstatymo projektą nebefinansuoti Planuotos tėvystės, tik 42 senatoriai balsavo už“, - teigė Marjorie Dannenfelser, organizacijos Susan B. Anthony List prezidentė.

„Nors amerikiečiai abortų klausimu yra pasidalinę į dvi stovyklas, tačiau matome, jog nuomonė greitai krypsta link manymo, kad amerikiečiai neturėtų būti priversti mokėti savo mokesčių mokėtojų pinigų abortų milžinei, mėsinėjančiai abortuotų kūdikių kūno dalis, kad surastų dalį, kurią gali parduoti“, - teigė Tony Perkinsas, Šeimos tyrimų centro prezidentas. „Prekiavimas kūdikių kūnų dalimis yra tik naujausias skandalas. Organizacija anksčiau buvo kaltinta ir tuo, kad dangsto prekybą žmonėmis, atlieka abortus lyties pagrindu ir naudoja įstatymo draudžiamą dalinio gimimo aborto procedūrą.“

Planuotos tėvystės organizacija kiekvienais metais iš valstybės biudžeto gauna pusės milijardo dolerių sumą, tai sudaro daugiau nei 40% viso jos biudžeto.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 3706360934529498109

Rašyti komentarą

item