Incestas: Lietuvos žiniasklaida bando pateisinti nepateisinamą?

Asociatyvi nuotrauka Prieš keletą dienų buvo paviešinta informacija apie klaipėdietį, kuris su savo nepilnamete dukra susilaukė vaiko. ...

Asociatyvi nuotrauka
Prieš keletą dienų buvo paviešinta informacija apie klaipėdietį, kuris su savo nepilnamete dukra susilaukė vaiko.

„Kad būtų lengviau suprasti“, interneto portalo lrytas.lt rubrikos „Gyvenimo būdas“ potemėje „Seksas“ savo skaitytojams pateikia psichologijos mokslo neva atrastą mechanizmą, kuris leidžia paaiškinti „šį keistą ir morališkai nepateisinamą reiškinį“ ir kurį iliustruoja jaunos amerikietės pasakojimu.

„Lietuvos rytas“ savo publikacijos pradžioje ir pabaigoje – didžiausią prasminį svorį turinčiose vietose – pakartoja publikacijos svarbiausią žinutę, tegul ir nežymiai pakeisdamas formuluotes ir manipuliuodamas asociacijomis. Žinutė verta dėmesio. Pasirodo, „ekspertai“ praėjusio amžiaus devintojo dešimtmečio pabaigoje („Lietuvos rytas“ pristato šiuolaikišką požiūrį!) „pralaužė ledus“ moksle ir įvedė terminą „genetinis lytinis potraukis“ („Lietuvos rytas“ pristato mokslišką požiūrį!), kuris atspindi neeilinį reiškinį: 50 procentų atvejų, kai žmonės su biologiniais artimaisiais susitinka būdami jau suaugę, vieni kitiems jie pajunta labai stiprią lytinę trauką (mokslas teigia, jog kraujomaiša atitinka žmogaus gyvulišką prigimtį!).

Nors „ekspertai“ tokiam reiškiniui paaiškinti yra sukonstravę „teorijų“, tačiau kraujomaiša vis dėlto lieka „tabu net ir šiandienėje visas taisykles laužančioje visuomenėje“ (atsikratyti šio tabu, kaip ir visų kitų, reikštų pažangą, bent jau moksliškai nustatytą tendenciją!).

Suprask, skaitytojau, bjaurėtis ir smerkti kraujomaišą yra nemodernu, nemoksliška ir visai visai nepažangu.

Tiesa, šią modernią, mokslišką ir pažangią publikaciją rengę žurnalistai, vertėjai, redaktoriai kažkodėl neprisistato. Dar daugiau – jie kažkodėl pamiršta nurodyti savo šaltinius – nėra pateikta nuorodų nei į mokslinius šaltinius, nei į neva gyvenimišką istoriją aprašančią publikaciją. Kas tai – naujasis žurnalistikos standartas vasarojančioje Lietuvoje?

Tėvo seksas su dukra: tyrėjai randa paaiškinimą

„Lietuvos rytas“

Visą Lietuvą sukrėtė žinia apie kraujomaišos atvejį Klaipėdoje, kuomet 40-metis tėvas su nepilnamete savo biologine dukterimi lytiškai santykiavo ir netgi susilaukė kūdikio. Daugeliui toks dalykas netelpa galvoje: kaip tai iš viso įmanoma? Negi vyras sako tiesą teigdamas, kad prievartos nebuvo?

Psichologijoje žinomas terminas „genetinis lytinis potraukis“. Jis atsiranda tarp niekada ar labai seniai nesimačiusių artimų kraujo giminaičių. Brolį ir seserį, tėvą ir dukterį apstulbina išorinis biologinis panašumas, atsiranda jausmas, lyg jie buvo sukurti vienas kitam.

Kad būtų lengviau suprasti šį keistą ir morališkai nepateisinamą reiškinį, kviečiame pasiskaityti amerikietės, įsimylėjusios savo biologinį tėvą, atvirą išpažintį, kuri anksčiau buvo publikuota dienraštyje „Lietuvos rytas“.

Straipsnio tęsinį kviečiame skaityti čia.

Susiję

Pažangos ideologija 1038489031140000750

Rašyti komentarą

4 komentarai

Anonimiškas rašė...

Jei per artimiausius penkis metus tarptautiniuose prestižiniuose kino festivaliuose nepasirodys filmas apie dramatišką ir jautrią kraujomaišos meilę, - nustebsiu.

ale, rašė...

Dėl gyvenimo tenka net ir labai stengtis, o mirtis visada pati atkakliai braunasi. Deja, šiais laikas madinga velnio verslą - naikinimą (mirtį) - vadinti progresu. Visuomeninėje terpėje naikynamos valstybės, tautos, šeimos. Brukamos palaido "gyvenimo" pagundos, lyg tas palaidumas būtų laimės sąlyga. Bet tai irgi yra mirtis nachališkai užmušanti rafinuotą bendrystę - visuomeninį gyvenimą, ir aukštinanti brutualų gyvuliškumą, kuriam "nugalėjus" bendrystė "klesti" iki pirmo nugriuvimo po stalu.

Anonimiškas rašė...

Net komentarus išjungę, bailiai.

Anonimiškas rašė...

Matyt tėvas žinojo, kad dukra ne nuo jo, o kito. Taip atkeršijo žmonai.

item