Didžioji Britanija ir Prancūzija ragina ES reaguoti į Kalė uoste kilusią migrantų krizę

Londonas ir Paryžius paragino kitas Europos Sąjungos valstybes padėti spręsti augančią krizę Prancūzijos šiaurėje, kurią sukėlė migranta...


Londonas ir Paryžius paragino kitas Europos Sąjungos valstybes padėti spręsti augančią krizę Prancūzijos šiaurėje, kurią sukėlė migrantai, siekiantys neteisėtu ir pavojingu keliu pasiekti Didžiąją Britaniją, skelbia „Reuters”.

Prancūzijos Kalė uostas tapo didžiulio migrantų antplūdžio centru. Pabėgėliai, bėgantys nuo skurdo ir smurto Vidurio Rytuose ir Afrikoje, bando patekti į tunelį po Lamanšu ir tokiu būdu atsidurti Didžiojoje Britanijoje.

Šios šalies vidaus reikalų ministrė Theresa May ir jos kolega iš Prancūzijos Bernardas Cazeneuve bendrame laiške, išspausdintame „Sunday Telegraph” leidinyje, nurodė, kad kilusi migrantų krizė nėra vien tik Jungtinės Karalystės ir Prancūzijos problema.

„Dauguma bandančiųjų pereiti tunelį atkeliavo per Italiją, Graikiją ir kitas šalis. Todėl raginame kitas nares ir visą ES atkreipti dėmesį į šios problemos šaknis”, - sakoma bendrame pranešime.

Migrantams bandant patekti į Britaniją, žuvo keletas žmonių. Prancūzijos valdžia teritorijoje jau padidino policijos pareigūnų skaičių.

Prancūzijoje migrantai vėl mėgino patekti į tunelį po Lamanšu

Naktį į sekmadienį Prancūzijos policija Kalė mieste užkirto kelią dar vienam migrantų iš Afrikos ir Artimųjų Rytų šalių mėginimui patekti į tunelį po Lamanšu ir atsidurti Didžiojoje Britanijoje.

Tai pranešė televizijos kanalas „Sky News”.

„Praėjusią naktį šimtai migrantų, išvartę apsauginius atitvarus, šturmavo tunelį po Lamanšu. Bet specialieji policijos daliniai neleido jiems pereiti į Didžiąją Britaniją”, - informuoja „Sky News”.

Kaip pažymima, tą akimirką, kai pabėgėliai pasiekė paskutinę atitvarų liniją, į pagalbą kariškiams, saugantiems įėjimą į tunelį, atskubėjo dešimtys policininkų. Pareigūnai panaudojo pipirines dujas ir sutrukdė migrantams jėga įsiveržti į tunelį.

Didžiąją migrantų dalį sudaro atvykėliai iš Afrikos šalių - Somalio, Sudano, Etiopijos. Jie pasirengę bet kam, kad tik patektų į kitą Lamanšo pusę - Didžiąją Britaniją.

Anksčiau šią savaitę migrantai du kartus masiškai mėgino nelegaliai prasiveržti iš Prancūzijos į Didžiosios Britanijos teritoriją tuneliu po Lamanšu. Pirmąjį kartą tai bandė padaryti 2 tūkstančiai žmonių, antrąjį - 1,5 tūkstančio. Per antrąjį mėginimą žuvo vienas migrantas, kuris tapo jau aštuntąja tokių veiksmų auka nuo to laiko, kai pabėgėliai iš ne Europos šalių ėmė plūsti į Kalė apylinkes.


Susiję

Pasaulis 5071689716972917210

Rašyti komentarą

item