Dešimtys tūkstančių žmonių JAV protestavo prieš Planuotos tėvystės veiksmus

Daugiau nei 62 tūkst. protestuotojų skirtinguose JAV miestuose šeštadienį išėjo į gatves tam, kad išreikštų savo opoziciją Planuotos tėv...


Daugiau nei 62 tūkst. protestuotojų skirtinguose JAV miestuose šeštadienį išėjo į gatves tam, kad išreikštų savo opoziciją Planuotos tėvystės organizacijos veiksmams. Šis protestas yra iki šiol didžiausias toks spontaniškai kilęs įvykis, nukreiptas  prieš abortų „paslaugų“ teikėjus.

„Protestas buvo itin vykęs, už žmogaus gyvybės nuo jos pradėjimo apsaugą pasisakantys žmonės plūdo į gatves, kad išreikštų nepritarimą baisiai Planuotos tėvystės praktikai pelnytis iš abortuotų kūdikių kūno dalių“, - teigė Ericas J. Schneidleris, organizacijos „Pro-Life Action League“ vykdantysis direktorius.

„Pirmą kartą valstybinės paramos Planuotei tėvystei panaikinimas pradeda atrodyti kaip visai pasiekiamas tikslas“, - pridėjo jis.

Protestus paskatino nuo liepos 14 d. Medicinos progreso centro leidžiami vaizdo įrašai, atskleidžiantys Planuotos tėvystės pelnymąsi iš prekybos abortuotų kūdikių kūno dalimis.

NetBase, Silikono slėnyje veikianti, socialinių tinklų aktualijas analizuojanti įmonė, penktadienį pranešė, kad po šių vaizdo įrašų pasirodymo Planuota tėvystė Amerikos socialiniuose tinkluose pralaimi įvaizdžio formavimo kovą.

NetBase teigimu, viešoji nuomonė socialiniuose tinkluose Planuotos tėvystės atžvilgiu tapo „stipriai neigiama“.

Nors trijų didžiausių JAV televizijų kanalų transliuojamos žinios skyrė ne tiek ir daug dėmesio šiai temai - vos 23,5 minutes - socialiniuose tinkluose matyti visai kitoks vaizdas.

Analizė rodo, kad pokalbiai apie Planuota tėvystę tapo itin dažna tema socialiniuose tinkluose. Susidomėjimas šia tema išaugo nuo vidutiniškai 4,5 tūkst. organizacijos paminėjimų kasdien prieš vaizdo įrašų pasirodymą iki 121 tūkst. paminėjimų per 24 valandas po pirmojo vaizdo įrašo pasirodymo.

Parengta pagal Washington Times informaciją


Susiję

Šiaurės Amerika 1072424884595875945

Rašyti komentarą

item