Bulgarija: pabėgėlių antplūdis nepaliaujamai didėja

Palyginti su metų pradžia, liepą į Bulgariją atvykstančių pabėgėlių skaičius išaugo beveik dvigubai. Tai pirmadienį pranešė valstybinės ...


Palyginti su metų pradžia, liepą į Bulgariją atvykstančių pabėgėlių skaičius išaugo beveik dvigubai. Tai pirmadienį pranešė valstybinės Pabėgėlių reikalų agentūros vadovas Nikolajus Kazakovas.

Jis pridūrė, kad sausį į Bulgariją atvyko 1070 migrantų, o liepą – jau 1869.

Sofija labai tikisi, kad Turkija ir ateityje sėkmingai stabdys migrantų bangą. Anot N. Kazakovo, Bulgarija nesusitvarkytų su šimtatūkstantine minia prie savo sienų.

Nuo metų pradžios Turkijos ir Bulgarijos sieną kirto 5200 pabėgėlių, ieškančių prieglobsčio. 4700 migrantų buvo sulaikyti prie vakarinės Bulgarijos sienos, kai mėgino nelegaliai patekti į kitas ES šalis, praneša Pabėgėlių reikalų valdyba. Anot jos vadovo, Bulgarija pabėgėlių centruose gali priimti ne daugiau kaip 7000 žmonių.

Du trečdaliai pabėgėlių atvyksta į Bulgariją iš Sirijos ir Irako, trečioje vietoje – Afganistano piliečiai. Pasak N. Kazakovo, daugumos migrantų tapatybė nustatoma, o specialiosios tarnybos kelis kartus juos tikrina, ieškodamos potencialių teroristų.

Susiję

Pasaulis 2910325106787035785
item