64 proc. lietuvių mano, kad reikalai šalyje šiuo metu juda į blogąją pusę

Liepą beveik du trečdaliai šalies gyventojų buvo įsitikinę, kad reikalai Lietuvoje šiuo metu iš esmės juda į blogąją pusę. Antrąjį ...



Liepą beveik du trečdaliai šalies gyventojų buvo įsitikinę, kad reikalai Lietuvoje šiuo metu iš esmės juda į blogąją pusę.

Antrąjį vasaros mėnesį pesimistiškai apie padėtį šalyje atsiliepė 64 proc. apklaustų gyventojų – tiek pat kiek ir birželį, tačiau 12 proc. punktų daugiau nei prieš metus. Kad reikalai Lietuvoje iš esmės taisosi, šių metų liepą manė 36 proc. respondentų, rodo naujienų agentūros ELTA užsakymu „Baltijos tyrimų“ atlikta sociologinė apklausa. Šių metų birželį teigiamai apie padėtį šalyje atsiliepė 35 proc. apklaustųjų, praėjusių metų liepą tokių buvo 46 proc.

Palankiau už kitus apie padėtį šalyje atsiliepia jaunimas iki 30 metų, miestų gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu bei su didžiausiomis šeimos pajamomis per mėnesį (per 800 eurų), apklausti studentai ir moksleiviai, vadovai bei specialistai ir tarnautojai, dešiniųjų pažiūrų gyventojai. Situaciją šalyje palankiausiai vertina Liberalų sąjūdžio, socialdemokratų bei konservatorių rinkėjai.

Daugiau už kitus dabartine padėtimi šalyje yra nepatenkinti vyresni nei 50 metų žmonės, gyvenantys kaime, respondentai su viduriniu ar profesiniu išsilavinimu bei su mažiausiomis šeimos pajamomis (iki 450 eurų per mėnesį), pensininkai, bedarbiai, darbininkai ir ūkininkai, lenkų tautybės gyventojai, kairiųjų pažiūrų gyventojai. Didžiausi pesimistai yra Lietuvos lenkų rinkimų akcijos, partijos Tvarka ir teisingumas ir Darbo partijos rinkėjai.

Susiję

Politika 818656826768304331
item