Per Lamanšo sąsiaurį į Britaniją masiškai plūstant imigrantams žuvo jau 9 žmonės

Imigrantai bando patekti į sunkvežimį ir juo pasiekti Britaniją Prancūzų policijos duomenimis, antradienio naktį Kalė vietovėje žuvo ž...

Imigrantai bando patekti į sunkvežimį
ir juo pasiekti Britaniją
Prancūzų policijos duomenimis, antradienio naktį Kalė vietovėje žuvo žmogus, mėginęs patekti į Lamanšo tunelį kartu su mažiausiai 1500 asmenų grupe. 

25-30 metų amžiaus sudanietis yra devintas žuvęs asmuo, bandęs patekti į tunelį nuo birželio. Pranešama, kad vyrą prispaudė sunkvežimis.

Eurotunnel atstovas teigia, jog panašūs mėginimai pastaruoju metu vyksta „beveik kasnakt“, o vyriausybė nesugeba sustabdyti migrantų srautų šioje vietoje.

Šiuo metu aplink Kalė bei tunelio prieigose yra statoma tvora, užkertanti kelią laisvai patekti į jo vidų.

Migrantai sunkvežimiais mėgina pasiekti Britaniją, persikeldami Lamanšo sąsiaurio tuneliu Kalė, Prancūzijoje. Birželio pabaigoje dėl spūsties atsirado puiki galimybė migrantams įšokti į krovininius sunkvežimius ir bandyti pasiekti Britaniją. Keli tūkstančiai pabėgėlių gyvena nežmoniškomis sąlygomis vadinamosiose Kalė „džiunglėse“ – laikinoje stovykloje. Tik įveikę didžiulius pavojus, žmonės galiausiai pasiekia šiaurinį Prancūzijos uostą.

Naujausiais duomenimis, apie 3000 imigrantų, daugiausia iš Etiopijos, Eritrėjos, Sudano ir Afganistano, gyvena įsikūrę laikinose stovyklavietėse prie pat tunelio.

Susiję

Pasaulis 7320656179268008807

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Jei užtvanka pramušta tėkmės nesustabdysi, kol neatstatysi užtvankos.

item