Jungtinėse Tautose priimta istorinė rezoliucija, ginanti šeimą

Istoriniame balsavime šio mėnesio pradžioje Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryba Ženevoje patvirtino rezoliuciją, kviečiančią išsaugoti...


Istoriniame balsavime šio mėnesio pradžioje Jungtinių Tautų Žmogaus teisių taryba Ženevoje patvirtino rezoliuciją, kviečiančią išsaugoti šeimą.

Rezoliucija pabrėžia, kad šeima yra prigimtinis ir svarbiausias visuomenės vienetas, bei ragina vyriausybes vykdyti šeimai jautrią politiką ir imtis veiksmų, kad būtų užkirstas kelias šeimos kaip institucijos išlikimui kylančioms grėsmėms.

Tai kol kas stipriausias toks už šeimą pasisakantis Jungtinių Tautų dokumentas istorijoje, ir ne viena šeimai palanki JT delegacija sunkiai dirbo, kad tai pasiektų net susidūrus su stipria opozicija.

Lietuvos žiniasklaida nesiryžo pranešti apie šį svarbų žingsnį ir taip tyliai pritaria prieš rezoliuciją balsavusių beveik vien Vakarų valstybių pozicijai. Todėl raginame dalintis šia visiems už šeimos stiprinimą kovojantiems svarbia žinia, kad apie tai sužinotų ir Lietuvos piliečiai.

Vyriausybėms, kurios išliko ištikimos šeimai, dabar reikia visų mūsų pagalbos. Dėl savo bekompromisės pozicijos jos yra agresyviai pašiepiamos ne vienos išsivysčiusios šalies.


Rezoliucijoje, be kita ko, raginama valstybes vykdyti šeimai draugišką politiką, teigiama, jog tėvams turi būti palikta pirminė atsakomybė rūpintis ir auklėti savo vaikus taip, kaip jiems atrodo teisinga. Rezoliucija pabrėžia, kad „šeima atlieka itin svarbų vaidmenį išsaugant kultūrinį identitetą, tradicijas, moralę, paveldą ir vertybinę visuomenės sistemą“.

Visą rezoliucijos tekstą galima rasti čia. Žemiau pateikiame už ir prieš rezoliuciją balsavusių valstybių sąrašą.

Už rezoliuciją balsavo:

Alžyras, Bangladešas, Bolivija, Bostvana, Kinija, Kongas, Dramblio kaulo krantas, Kuba, Salvadoras, Etiopija, Gabonas, Gana, Indija, Indonezija, Kazachstanas, Kenija, Maldyvai, Marokas, Namibija, Nigerija, Pakistanas, Paragvajus, Kataras, Rusija, Saudo Arabija, Siera Leonė, Jungtiniai Arabų Emiratai, Venezuela ir Vietnamas.

Prieš rezoliuciją balsavo:

Albanija, Estija, Prancūzija, Vokietija, Airija, Japonija, Latvija, Juodkalnija, Portugalija, Korėja, Pietų Afrika, Jungtinė Karalystė ir Jungtinės Amerikos Valstijos.

Susilaikė:

Argentina, Brazilija, Meksika ir Makedonija.

Susiję

Šeimos politika 5919093740971790635

Rašyti komentarą

7 komentarai

Anonimiškas rašė...

Kodėl Lietuvos nėra balsavime?

Anonimiškas rašė...

Nes nėra tos JT tarybos narė.

Anonimiškas rašė...

Kalba čia apie JT Žmogaus teisių tarybą Ženevoje.

Anonimiškas rašė...

Šeimą ginanti rezoliucija skamba gerai, bet kai pamatau, kas ir kaip balsavo, kelia įtarimą, kas gi ten parašyta?.. nes tikrai nejaučiu didelio noro lygiuotis į vieną eilę su balsavusiomis "UŽ", vien žinant, kiek pas jas problemų su esminėm žmonių teisėm... kas skaitė - gal trumpai galite referuoti?

Pikc rašė...

Tekstas anglų kalba yra čia: http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/LTD/G15/139/98/PDF/G1513998.pdf?OpenElement
Pastebėtina, kad jame nekalbama apie homikus ir kitus lytinius nuokrypas - tikėtina, kad tai paaiškina "išsivysčiusių" šalių poziciją. :)

Anonimiškas rašė...

Referuoti gan didelis darbas, ten net 33 riebios pozicijos. Dokumentas anglų kalba - http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/LTD/G15/139/98/PDF/G1513998.pdf?OpenElement Dokumentas rusų kalba -http://daccess-dds-ny.un.org/doc/UNDOC/LTD/G15/140/00/PDF/G1514000.pdf?OpenElement Ir man iš pradžių buvo keistas ir nepriimtinas balsavusių "Už" sąrašas. Kai perskaičiau dokumentą ištiko nuostaba ir nesupratimas būtent dėl tų "teisingų" šalių, kodėl jos balsavo Prieš? Bet gi ten nėra nieko radikalaus dėl ko būtų galima balsuoti Prieš. Net atvirkščiai, aš radau pakankamai "reveransų" moterų teisėm, "genderių" lygybei, kovai su diskriminavimu, už laisves, teises ir t.t Suprantu, kad nesuprantu ir tai baugina.

Pikc rašė...

"kodėl jos balsavo Prieš" - nes pagal neobolševikinius liberastus, šeima yra asmens laisvę ribojanti institucija, ir todėl naikintina? :)

item