Homoseksualumas - įgimtas? Mokslas teigia, kad ne

Naujausia Gallup apklausa rodo, jog pirmą kartą JAV istorijoje dauguma amerikiečių mano, kad homoseksualumas yra įgimtas. Taip teigė 51%...

Naujausia Gallup apklausa rodo, jog pirmą kartą JAV istorijoje dauguma amerikiečių mano, kad homoseksualumas yra įgimtas. Taip teigė 51% apklaustų amerikiečių, ir tik 30% teigė manantys, kad homoseksualumą lemia išorinės priežastys, pavyzdžiui, auklėjimas ir aplinka, kurioje augama.

Tačiau mokslas nepatvirtina tokios žmonių nuomonės. Mažiausiai aštuoni didelio masto tyrimai visame pasaulyje parodė, kad homoseksualumas nėra įgimtas.

Šeimos tyrimų tarybos atstovas Peteris Spriggas teigia, kad po visų šių tyrimų, kuriuose tirti identiški dvyniai, dabar jau nebeįmanoma sakyti, kad egzistuoja „gėjų genas“. Jei homoseksualumas būtų įgimtas, tuomet jei vienas iš identiškų dvynių būtų homoseksualas, tokiu turėtų būti ir kitas.

Tačiau bendras Jeilio ir Kolumbijos universitetų tyrimas parodė, jog bendras homoseksualumas būdingas tik 6,7% visų identiškų dvynių vyrų ir 5,3% identiškų dvynių moterų. 

Mokslininkai Peteris Bearmanas ir Hannah Bruecker teigia, jog būtent aplinka yra homoseksualumą lemiantis veiksnys. Jie atmeta tikimybę, jog homoseksualumą gali lemti „nuo socialinio konteksto nepriklausoma genetika“. „Mūsų gautos išvados patvirtinta hipotezę, kad mažiau lytiškai išskirtas bendravimas ankstyvoje vaikystėje formuoja potraukį tos pačios lyties asmenims“, - teigė mokslininkai.

„Mažiau lytiškai išskirtas bendravimas“ reiškia, kad berniukas neturėjo pozityvaus tėvo pavyzdžio, o mergaitė - mamos.

„Atėjo laikas mitą, kad gėjumi gimstama, išmesti į nepasitvirtinusių idėjų kapines ir palaidoti šalia mito, kad saulė sukasi aplink Žemę“, - teigė Amerikos šeimos asociacijos atstovas Bryanas Fischeris.

Nepaisant to, šis mitas dabar kaip niekad plačiai paplitęs, net JAV Respublikonų partijoje, vadinančioje save konservatyvia. Pasak naujausios Gallup apklausos, net 40% Respublikonų partijos narių mano, kad homoseksualumas yra įgimtas ir tik 36% teigia, jog potraukį tos pačios lyties asmenims lemia aplinkos veiksniai.

Kadangi plačiai manoma, jog homoseksualumas yra įgimtas, nediskutuojama ir apie homoseksualaus elgesio keliamas grėsmes visuomenės sveikatai. B. Fischeris teigia, jog Gėjų ir lesbiečių medicininė asociacija pripažįsta, kad homoseksualai žymiai dažniau serga AIDS, prostatos ar gaubtinės žarnos vėžiu, depresija, panirsta į alkoholio ar narkotikų liūną.

„Tai nėra elgesys, kurį racionali visuomenė turėtų saugoti, skatinti ir reklamuoti. Homoseksualumas yra pasirinkimas, blogas pasirinkimas“, - apibendrino B. Fischeris.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 5395220390829350630
item