Homoseksualumas - įgimtas? Mokslas teigia, kad ne

Naujausia Gallup apklausa rodo, jog pirmą kartą JAV istorijoje dauguma amerikiečių mano, kad homoseksualumas yra įgimtas. Taip teigė 51%...

Naujausia Gallup apklausa rodo, jog pirmą kartą JAV istorijoje dauguma amerikiečių mano, kad homoseksualumas yra įgimtas. Taip teigė 51% apklaustų amerikiečių, ir tik 30% teigė manantys, kad homoseksualumą lemia išorinės priežastys, pavyzdžiui, auklėjimas ir aplinka, kurioje augama.

Tačiau mokslas nepatvirtina tokios žmonių nuomonės. Mažiausiai aštuoni didelio masto tyrimai visame pasaulyje parodė, kad homoseksualumas nėra įgimtas.

Šeimos tyrimų tarybos atstovas Peteris Spriggas teigia, kad po visų šių tyrimų, kuriuose tirti identiški dvyniai, dabar jau nebeįmanoma sakyti, kad egzistuoja „gėjų genas“. Jei homoseksualumas būtų įgimtas, tuomet jei vienas iš identiškų dvynių būtų homoseksualas, tokiu turėtų būti ir kitas.

Tačiau bendras Jeilio ir Kolumbijos universitetų tyrimas parodė, jog bendras homoseksualumas būdingas tik 6,7% visų identiškų dvynių vyrų ir 5,3% identiškų dvynių moterų. 

Mokslininkai Peteris Bearmanas ir Hannah Bruecker teigia, jog būtent aplinka yra homoseksualumą lemiantis veiksnys. Jie atmeta tikimybę, jog homoseksualumą gali lemti „nuo socialinio konteksto nepriklausoma genetika“. „Mūsų gautos išvados patvirtinta hipotezę, kad mažiau lytiškai išskirtas bendravimas ankstyvoje vaikystėje formuoja potraukį tos pačios lyties asmenims“, - teigė mokslininkai.

„Mažiau lytiškai išskirtas bendravimas“ reiškia, kad berniukas neturėjo pozityvaus tėvo pavyzdžio, o mergaitė - mamos.

„Atėjo laikas mitą, kad gėjumi gimstama, išmesti į nepasitvirtinusių idėjų kapines ir palaidoti šalia mito, kad saulė sukasi aplink Žemę“, - teigė Amerikos šeimos asociacijos atstovas Bryanas Fischeris.

Nepaisant to, šis mitas dabar kaip niekad plačiai paplitęs, net JAV Respublikonų partijoje, vadinančioje save konservatyvia. Pasak naujausios Gallup apklausos, net 40% Respublikonų partijos narių mano, kad homoseksualumas yra įgimtas ir tik 36% teigia, jog potraukį tos pačios lyties asmenims lemia aplinkos veiksniai.

Kadangi plačiai manoma, jog homoseksualumas yra įgimtas, nediskutuojama ir apie homoseksualaus elgesio keliamas grėsmes visuomenės sveikatai. B. Fischeris teigia, jog Gėjų ir lesbiečių medicininė asociacija pripažįsta, kad homoseksualai žymiai dažniau serga AIDS, prostatos ar gaubtinės žarnos vėžiu, depresija, panirsta į alkoholio ar narkotikų liūną.

„Tai nėra elgesys, kurį racionali visuomenė turėtų saugoti, skatinti ir reklamuoti. Homoseksualumas yra pasirinkimas, blogas pasirinkimas“, - apibendrino B. Fischeris.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 5395220390829350630

Rašyti komentarą

17 komentarų

Anonimiškas rašė...

Pilnai prytariu.

Anonimiškas rašė...

Ką adekvatūs žmonės visada jautė ir žinojo, tiesiog reikėjo tai moksliškai pagrįsti. Įdomu kokia bus čia klaidžiojančių homoseksualumo misionierių reakcija į straipsnį.

Anonimiškas rašė...

Nemanau, kad sveikos nuovokos žmogus turėtų kažkaip reaguoti. Pamatai adresą orthodoxytoday.org ir ramiausiai uždarai puslapį. Čia tas pats kas norėdamas sužinoti kažką objektyvaus šiuo klausimu skaitytum radikalius homoseksualų šaltinius.

Anonimiškas rašė...

O apart alergijos pavadinimui orthodoxytoday.org kokių kitų rimtesnių argumentų yra?

Anonimiškas rašė...

Be to, Jeilio ir Kolumbijos universitetų tyrimus aš visada traktuoju atvirkščiai. Štai jei "Riomeris" tirtų, tada patikėčiau.

Pikc rašė...

Ką Jūs - kokie dar argumentai? Gi neobolševikinė (kaip ir "senoji" bolševikinė) ideologija yra pagrįsta TIKĖJIMU, tad homsomolas nei patys operuoja tuo, ką galima būtų laikyti argumentais, nei priima tokius iš kitų. Jų stichija - lozungai ir etiketės. Visa kita tiesiog "negroja".

Anonimiškas rašė...

"Be to, Jeilio ir Kolumbijos universitetų tyrimus aš visada traktuoju atvirkščiai" citatos pabaiga. Šie universitetai tapo išreklamuoto mito "homoseksualais gimstama" griovėjais. Kas belieka to užmušto mito "adeptams" kai trūksta ginamą nuomonę pagrindžiančių teiginių. Bandyti pajuokauti apie "Riomerį"...

Anonimiškas rašė...

Labai čia jie daug prirašė ir net vieną nuorodą numetė, tiesa ta nuoroda nebuvo joks mokslinis straipsnis. O va kai užmečiau akį į tikrus mokslinius straipsnius, kaip pavyzdžiui šitas: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1716443/pdf/ajhg00421-0084.pdf taip pat šitas: http://www.sciencemag.org/content/284/5414/665.short abiejose rašoma, priešingai. Tai yra, kad homoseksualizmas yra įgimtas. Jei kas norite kontra argumentuoti raskite tuos tyrimus, kurie čia paminėti.

Pikc rašė...

O, įdomu - net 1952 m. straipsnis, kuriame sakoma, jog aišku, kad neaišku ir 17 metų senumo tyrimas, kuriame nieko nerasta. Šiaip, manau, paieškojus, tikrai atsirastų naujų tyrimų, kuriose tvirtai moksliškai įrodyta, kad tai, kas tarp kojų, yra "socialinis konstruktas", o tai su kuo ir per kurį galą žmogelis užsimano pasantykiauti - grynai genetinis dalykas ("pederasto genas"). Prisimenu, sovietmečiu buvo tvirtai moksliškai įrodyta, kad komunizmas yra tobula santvarka, o tie, kas tuo abejoja - psichiniai ligoniai (dabar tikriausiai būtų vadinami "komunistofobais"). :)

Anonimiškas rašė...

Tai nėra elgesys, kurį racionali visuomenė turėtų saugoti, skatinti ir reklamuoti. Homoseksualumas yra pasirinkimas. Na pasirinkot būti, jums patinka ir gerai, bet nekompostiruokit mums smegenų ir ne lyskit prie švietimo sistemos.

Pikc rašė...

Aš vis dėlto būčiau linkęs homoseksualus matyti kaip įrankius - noriai ir entuziastingai atliekančius savo vaidmenį, bet - įrankius. Visa ta homoseksualizmo propaganda yra bendros neobolševikinės politikos "pasaulį seną išardysim!" dalis - kartu su visokiais multi-kulti, "lytiniu švietimu", tapatybės naikinimu ir t.t. ir pan. Visokios "mažumos" yra patogi "dalba" ardyti visuomenės pamatams, o kadangi visuomenės pagrindas yra šeima, sukuriama per santuoką, ji atsiduria pagrindindinių taikinių sąraše - ir čia homikai tampa itin vertingi. O dėl jų entuziazmo viskas paprasta. Įsivaizduokite: jie visą laiką žinojo, kad yra nenormalūs - ir staiga radikalia kairiąją ideologija paremtais politiniais sprendimais paskelbiami ne tik normaliais (primenu, kad homoseksualizmo "normalizavimas" įvyko JAV "seksualinės revoliucijos" - didžiausio "paraudonavimo" metu, o siekis "normalizuoti" transseksualizmą irgi inicijuojamas kairiųjų radikalų), bet netgi privilegijuotais. Kur jau čia neįsijausi į "ypatingųjų" vaidmenį! Su švietimu irgi viskas paprasta - totalitaristinės ideologijos visais laikais siekė vaikų indoktriavimo. Tą darė bolševikai, tą darė nacistai - tą patį daro ir neobolševikai. Lindimas prie švietimo sistemos - būtent neobolševikų, o ne pačių homikų veikla, manyčiau (nors pastarieji, aišku, toli gražu jai neprieštarauja).

Unknown rašė...

Bravo, Pikc.

Anonimiškas rašė...

"bendras Jeilio ir Kolumbijos universitetų tyrimas parodė, jog bendras homoseksualumas būdingas tik 6,7% visų identiškų dvynių vyrų ir 5,3% identiškų dvynių moterų." Kaip komentuoja tuos duomenys tie, kurie teigia, kad homoseksualumas yra įgimtas.

Anonimiškas rašė...

To Anonimiškas 2015-07-24 15:17
Nežinau kuo remdamasis priėjote klaidingą išvadą, kad esu alergiškas tam pavadinimui.
Automatiškai atmetu šį ir į jį panašius šaltinius nes jie dažniausiai būna šališki. Taip darydamas neklystu vidutiniškai 99 iš 100 kartų, nes nagrinėjamu klausimu jie dažniausiai jau turi išankstinę nuomonę ir vienintelis jų tikslas rasti jai pagrindimą arba kitaip tariant ieško tik to ką nori surasti.

Kad jums atsakyčiau visgi turėjau perskaityti straipsnį. Straipsnyje pateiktos nuomonės man nepadarė didelio įspūdžio. Prieš gerus dešimt metų buvo užbaigtas nepateisinęs į jį dėtų didžiulių vilčių bei labai brangiai kainavęs žmogaus genomo projektas. Paaiškėjo, kad genai labai menkai įtakoja paveldimumą, t.y. pvz. jūsų ūgio paveldimumą ūgio genai įtakoja tik keliais procentais. Šis reiškinys buvo pavadintas nesamo paveldimumo problema (missing heritability problem). Taigi visus homoseksualų propagandistus "grindžiančius" įgimtumą genetika galima buvo siųsti ravėti šieno gerokai anksčiau, net ir tuo atveju jei būtų atrastas taip vadinamas "gėjų genas".stipriai įtakoti paveldimumo. Todėl, mano galva, bandymas įrodinėti homoseksualumo neįgimtumą remiantis tuo pačiu principu lygiai tiek pat klaidingas. Kalbant apie dvynių studijas, gauti rezultatai yra labai skirtingi, kad jais remiantis galima būtų daryti išvadas. Štai viena naujausių ir rimtčiausių studijų http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract;jsessionid=F5AADDF8D647900524528F58CFF27C48.journals?aid=9625997&fileId=S0033291714002451 kuri, beje, irgi nieko neįrodo. Kartais man peršasi mintis, kad mokslininkams tiesiog reikia kažkaip pateisinti didelį finansavimą tenkantį biologijai.

Labai nesureikšminu mokslinių tyrimų kurie gali tęstis ir tęstis nepriartėdami prie tikslo. Pradedant septyniasdešimtaisias ir iki šių dienų mokslininkų nuomonė apie kavos naudingumą/žalą keitėsi kokius dešimt jei ne daugiau kartų, nors aš visą laiką žinojau, kad ji nėra naudingas gėrimas.
Todėl ir homoseksualumas mane domina labiau iš dvasinio taško ir mokslinis požiūris, kol jis negali pasigirti apčiuopiamais rezultatis, tarnaujai tik kaip priedas.

Anonimiškas rašė...

To Anonimiškas 2015-07-24 15:17
Nežinau kuo remdamasis priėjote klaidingą išvadą, kad esu alergiškas tam pavadinimui.
Automatiškai atmetu šį ir į jį panašius šaltinius nes jie dažniausiai būna šališki. Taip darydamas neklystu vidutiniškai 99 iš 100 kartų, nes nagrinėjamu klausimu jie dažniausiai jau turi išankstinę nuomonę ir vienintelis jų tikslas rasti jai pagrindimą arba kitaip tariant ieško tik to ką nori surasti.

Kad jums atsakyčiau visgi turėjau perskaityti straipsnį. Straipsnyje pateiktos nuomonės man nepadarė didelio įspūdžio. Prieš gerus dešimt metų buvo užbaigtas nepateisinęs į jį dėtų didžiulių vilčių bei labai brangiai kainavęs žmogaus genomo projektas. Paaiškėjo, kad genai labai menkai įtakoja paveldimumą, t.y. pvz. jūsų ūgio paveldimumą ūgio genai įtakoja tik keliais procentais. Šis reiškinys buvo pavadintas nesamo paveldimumo problema (missing heritability problem). Taigi visus homoseksualų propagandistus "grindžiančius" įgimtumą genetika galima buvo siųsti ravėti šieno gerokai anksčiau, net ir tuo atveju jei būtų atrastas taip vadinamas "gėjų genas".stipriai įtakoti paveldimumo. Todėl, mano galva, bandymas įrodinėti homoseksualumo neįgimtumą remiantis tuo pačiu principu lygiai tiek pat klaidingas. Kalbant apie dvynių studijas, gauti rezultatai yra labai skirtingi, kad jais remiantis galima būtų daryti išvadas. Štai viena naujausių ir rimtčiausių studijų http://journals.cambridge.org/action/displayAbstract;jsessionid=F5AADDF8D647900524528F58CFF27C48.journals?aid=9625997&fileId=S0033291714002451 kuri, beje, irgi nieko neįrodo. Kartais man peršasi mintis, kad mokslininkams tiesiog reikia kažkaip pateisinti didelį finansavimą tenkantį biologijai.

Labai nesureikšminu mokslinių tyrimų kurie gali tęstis ir tęstis nepriartėdami prie tikslo. Pradedant septyniasdešimtaisias ir iki šių dienų mokslininkų nuomonė apie kavos naudingumą/žalą keitėsi kokius dešimt jei ne daugiau kartų, nors aš visą laiką žinojau, kad ji nėra naudingas gėrimas.
Todėl ir homoseksualumas mane domina labiau iš dvasinio taško ir mokslinis požiūris, kol jis negali pasigirti apčiuopiamais rezultatais, tarnaujai tik kaip priedas.

Anonymous rašė...

2014 metų lapkričio mėnesį online publikuotas tyrimas, išleistas 2015 m. gegužės mėnesį - "Genome-wide scan demonstrates significant linkage for male sexual orientation". Tyrimą galite rasti google paieškos sistemoje. O šiaip tai tas pats Fischeris yra pasakęs, kad musulmonai yra parazitai, kurie turėtų arba būti atversti į krikščionybę, arba mirti.

Anonimiškas rašė...

Geras straipsnis, dar geresnis Piks komentaras, pridėt nebėr ką.

item