Graikų profsąjungos ruošia protestus, galimas skilimas valdančioje koalicijoje

Graikų profsąjungos organizuoja masinius protestus prieš numatomas pertvarkas, dėl kurių Vyriausybė sutarė su kreditoriais. Visą parą tr...


Graikų profsąjungos organizuoja masinius protestus prieš numatomas pertvarkas, dėl kurių Vyriausybė sutarė su kreditoriais. Visą parą truksiantys protestai rengiami trečiadienį, kai Graikijos parlamentas turės tvirtinti dalį reformų paketo.  

Antradienį Graikijos premjeras, valdančiosios  partijos „Syriza" pirmininkas Alexis Tsipras bandys įtikinti savo kolegas valdančioje koalicijoje paremti reformų paketą.  Pirmadienį jo koalicijos partneriai „Nepriklausomi graikai" sakė parlamente balsuosią prieš susitarimus su kreditoriais.

„Susitarime numatytas 50 mlrd. eurų  privatizacijos garantinis fondas, pagal kurio taisykles gali būti nusavinami privatūs būstai ir kita nuosavybė, taip pat įstatymais įtvirtinta žiauri ekonomika. Mes tiesiog negalime su tuo sutikti", kalbėjo „Nepriklausomų graikų" lyderis Panosas Kammenosas. 

Prieš savaitę graikai visuotiniame referendume didele persvara pasisakė prieš kreditorių reikalaujamas socialines ir ekonomines pertvarkas.


Susiję

Pasaulis 479959403384623557
item