Didžioji Britanija atsisako prisidėti prie finansinės paramos Graikijai

Didžiosios Britanijos iždo sekretorius George'as Osborne'as sieks blokuoti bet kokius Europos Sąjungos pareigūnų veiksmus, kuria...


Didžiosios Britanijos iždo sekretorius George'as Osborne'as sieks blokuoti bet kokius Europos Sąjungos pareigūnų veiksmus, kuriais šalies lėšos būtų įtrauktos į paramos Graikijai programą.

G. Osborne'as kalbėjosi telefonu su savo kolegomis prieš antradienio finansų ministrų posėdį Briuselyje ir reiškė Britanijos nenorą dalyvauti paramos programoje, praneša laikraštis The Financial Times ir kitos žiniasklaidos priemonės.

„Mūsų kolegos iš euro zonos aiškiai išgirdo mūsų žinią, kad šiuo atveju Britanijos parama euro zonos finansinėms programoms bus nepriimtina“, - teigė vienas iš šaltinių Britanijos ižde. „Mintis, kad Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojų pinigai bus skiriami naujausiai Graikijos paramai, atrodo netinkama“.

2010 metais šalies premjeras Davidas Cameronas paskelbė susitaręs, kad paramos fondas, prie kurio prisidėjo visos 28 ES narės, vadinamas Europos finansinės padėties stabilizavimo priemone (EFSM), daugiau nebebus naudojamas nurašyti euro zonos valstybių skoloms, kaip kad tai buvo daroma remiant Airiją ir Portugaliją. Tik 19 euro zonos regiono narių bus atsakingos už skolų nurašymą, o tokių atvejų kaip Graikijos krizė metu bus naudojamas naujas fondas.

Tiesa, dar pirmadienį Didžiosios Britanijos žiniasklaida pranešė, kad Europos Komisijos prezidentas Jeanas Claude'as Junckeris pasiūlė atgaivinti EFSM fondą ir panaudoti jį išlaidoms padengti teikiant Graikijai trumpalaikes paskolas. D. Camerono atstovas spaudai nurodė, kad premjeras tikįs - originalusis susitarimas galioja ir EFSM vėl naudojamas nebus.


Susiję

Pasaulis 5799824993757238210

Rašyti komentarą

item