Dešimtys tūkstančių meksikiečių protestavo prieš įteisintas gėjų „santuokas“

Dešimtys tūkstančių meksikiečių didžiuosiuose šalies miestuose išėjo į gatves su šūkiu „Meksika vienijasi už vaikus“. Šiais protestais re...


Dešimtys tūkstančių meksikiečių didžiuosiuose šalies miestuose išėjo į gatves su šūkiu „Meksika vienijasi už vaikus“. Šiais protestais reikalaujama, kad šalies valdžia gerbtų Konstituciją, kurioje santuoka apibrėžta kaip sąjunga tarp vieno vyro ir vienos moters. Jie kilo po to, kai Meksikos Aukščiausiasis Teismas priėmė sprendimą, įpareigojantį visas valstijas įteisinti vienalytės „santuokas“.

„Mes nesame nusiteikę prieš kokį nors žmogų, o tik prieš Aųkščiausiojo Teismo sprendimą“, - teigė Sofia Miranda, viena iš protestų organizatorių. „Tai atvers duris genderizmo ideologijai, destabilizuos visuomenę bei pakenks mūsų vaikams. Būtent to mes ir nenorime“.

Protestuotojai taip pat siekia, kad būtų pripažintos jų kaip tėvų teisės auginti vaikus pagal savo įsitikinimus. Kongrese didelį palaikymą turi įstatymo projektas, kurį priėmus visoms mergaitėms būtų „garantuota prieiga prie kontracepcinių priemonių“ be jokios tėvų žinios. Įstatymo projekte taip pat teigiama, kad visi vaikai turi „teisę į intymumą“, kad jie neturėtų būti diskriminuojami dėl savo „seksualinių pasirinkimų“ ir kad valstybė visiems vaikams teiks „švietimą ir paslaugas, susijusias su seksualine ir reprodukcine sveikata“.

Protesto eisenos liepos 25 d. tarp kitų vyko Meksiko, Monterrey, Guadalajaros, Culiacano, Las Mochis, Aguascalientes, Ciudad Juarezo miestuose. Guadalajaros mieste į gatves išėjo daugiausia žmonių. Organizatorių teigimu, jų vien šiame mieste susirinko per 80 tūkstančių.

Keliuose kituose šalies miestuose tokie patys protestai vyks rugpjūčio 15 d.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pasaulis 1177507188742434676

Rašyti komentarą

8 komentarai

Pedrito rašė...

Nu , žiurėsiu šiandien - ryt žynias visokias per tv. Jei neparodys - jokio mitingo nebuvo :)

Pikc rašė...

Valdžia "iš viršaus" primetinėja "teisingą" ideologiją - kaip tai sovietiška! Antra vertus - nieko keisto, atsižvelgiant į tai, KOKIA tai ideologija.

Anonimiškas rašė...

Neinformavimas - sudėtinė propagandos dalis.

Anonimiškas rašė...

Nepamenu ar BBC, ar Euronews šiandien tikrai rodė, todėl netauzykit niekų.

Anonimiškas rašė...

Kaip darniai visose šalyse priiminėjami tie patys sprendimai, joks kitas klausimas nesusilaukia tokio išskirtinio šalių susidainavimo. Klausimas kas tada diriguoja.

Anonimiškas rašė...

Nematysite sito ziniose. Jie rodo tik tai ka nori kad mes matytume

Pedrito rašė...

Lnk , Tv3 , ĖLRTĖ - nerodė , Delfis - nepranešė ! Tai ,kad kaip toj rėklamoj : jei jūsų nėra čia - jūsų išvis nėra! :)

Anonimiškas rašė...

susikisk savo zinias i gera vieta zombi..ir nerodys nes nenori kad tokiam zombiuj kaip tu smegenys imtu varvet..

item