Žaliojo tilto skulptūras remontui nukels anksčiau

Sovietinės Žaliojo tilto skulptūros skaičiuoja paskutines dienas. Nors anksčiau sostinės meras Remigijus Šimašius sakė, kad lauks dar vi...


Sovietinės Žaliojo tilto skulptūros skaičiuoja paskutines dienas. Nors anksčiau sostinės meras Remigijus Šimašius sakė, kad lauks dar vienos ekspertų išvados, nuspręsta ekspertizės nebelaukti, rašo delfi.lt.

Nutarta, kad dvi ankstesnės išvados apie avarinę skulptūrų būklę yra įtikinamos pakankamai. Taigi jos restauruoti bus nuimtos per ateinantį mėnesį – liepos pradžioje arba viduryje, praneša LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“. „Situacija yra labai aiški. Skulptūros yra, akivaizdu, kad ne tokios būklės, kurios leistų jaustis ramiai dėl jų saugumo. Aišku galima pridėti ir kad pačios skulptūros yra ne tos, kurios galėtų įkvėpti miestiečius naujai, šviesiai ir gerai ateičiai. Tai be jokios abejonės tas skulptūras vien dėl saugumo dalykų reikės nukelti ir tas bus padaryta“, – LNK televizijai kalbėjo R. Šimašius.

Dešimtis tonų sveriančias skulptūras nukelti nebus paprasta. Artimiausiomis savaitėmis prie jų bus pradedamos montuoti konstrukcijos, kurios nukėlimą palengvins.

Anksčiau Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyrius informavo Vilniaus miesto savivaldybę, kad vizualiai apžiūrėjus Vilniaus miesto Žaliąjį tiltą su metalinėmis skulptūromis nustatyta, jog tilto dalys – skulptūros – gali būti avarinės būklės. Anot specialistų, Žaliojo tilto skulptūros stipriai surūdijusios, suvirinimo siūlės ištrupėjusios, figūrų dalys atitrūkusios viena nuo kitos.

Žaliasis tiltas į Kultūros vertybių registrą buvo įrašytas 1997 m. gruodžio 31 d. Skulptūrų grupės „Mokslo jaunimas“, „Taikos sargyboje“, „Pramonė ir statybos“ bei „Žemės ūkis“ ant tilto buvo pastatytos 1952 m.


Susiję

Politika 4225065109512645273
item