Švedija ruošiasi atidaryti pirmąjį centrą išprievartautiems vyrams

Stokholme esanti Sodersjukhuseto ligoninė greitai taps pirmąja Švedijoje, kurioje bus atidarytas greitosios pagalbos skyrius, skirtas išp...

Stokholme esanti Sodersjukhuseto ligoninė greitai taps pirmąja Švedijoje, kurioje bus atidarytas greitosios pagalbos skyrius, skirtas išprievartavimą patyrusiems vyrams.

Kaip rodo Švedijos nacionalinės nusikaltimų prevencijos tarybos pateikti duomenys, 2014 metais Švedijoje užfiksuota 370 išprievartavimų prieš vyrus ar berniukus atvejų, tačiau šalies ekspertai mano, kad šis skaičius iš tikro yra dar didesnis.

Lotti Helstrom, ligoninės gydytoja, teigė, jog žymiai didesnė tikimybė, jog vyras bus išprievartautas kito vyro, nei kad vyrą išprievartaus moteris. Pasak jos, tokia traumuojanti patirtis gali vesti į su „seksualiniu identitetu“ susijusias problemas ateityje.

Švedija turi didžiausią išprievartavimų atvejų skaičių visoje Europoje. Nusikalstamumo prevencijos tarybos tyrimo duomenimis, keturi penktadaliai prievartautojų yra gimę užsienyje, o ne Švedijoje. Daugiausia jų kilę iš Alžyro, Libijos, Maroko ir Tuniso. Apskritai beveik pusė visų Švedijos nusikaltėlių yra imigrantai. 

Kaip rašoma Fjordman tinklaraštyje, „Švedijoje imigrantų, tarp jų ir musulmonų, populiacija didesnė nei bet kurioje kitoje Europos valstybėje, taigi nėra stebėtina, kad situacija, kurią atspindi skaičiai, mažiausiai tokia pat liūdna kaip ir kaimyninėse valstybėse. Tikroji situacija gali būti netgi prastesnė nei manoma, nes valdžios viešinamoje statistikoje neatsižvelgiama į antrąją, jau Švedijoje gimusią, imigrantų kartą.“ Teisininkė Ann Christine Hejlm, analizavusi žiaurius nusikaltimus Svea aukštesniajame teisme, pastebėjo, kad net 85% prievartautojų buvo gimę užsienyje arba imigrantų šeimose.

Panašu, kad problema Švedijoje tampa ne tik itin didelis moterų išprievartavimų skaičius, susijęs su masine musulmonų imigracija į šalį, bet ir vis dažnėjantys vyrų išprievartavimų atvejai, susiję su šalyje įsitvirtinusio homoseksualaus gyvenimo būdo propagavimu.

Parengta pagal Thelocal.se ir Lifesitenews.com informaciją



Susiję

Pažangos ideologija 5960211902586444300

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

"Lotti Helstromas, ligoninės gydytojas" - Lotti Helström yra moteris. ;)

item