Seime - diskusija apie Lietuvos šeimos politikos tikslus

Birželio 5 d. 10 val. Spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmai) vyks Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto, „Šeimos instituto“ b...


Birželio 5 d. 10 val. Spaudos konferencijų salėje (Seimo II rūmai) vyks Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto, „Šeimos instituto“ bei Lietuvos teisės instituto rengiama diskusija iš renginių ciklo „Koks turėtų būti šeimos politikos tikslas?“.

Pasak diskusijos organizatorių, šeimos politika, kaip ir bet kuri kita viešoji politika, turi būti tikslinga, turi būti nustatytas visuomenei naudingas tikslas. Šeimos politiką nagrinėjantys mokslininkai jau ne kartą yra pastebėję, kad iki šiol visuomenė nemato šeimos politikos naudos, o jos formuotojai neturi aiškaus sutarimo, koks turėtų būti šeimos politikos tikslas.

Taip pat mokslininkai pabrėžia, kad šeimos politikos rezultatas priklauso ne tiek nuo sprendimus priimančių politikų, kiek nuo gyventojų, kuriems tie sprendimai skirti. Todėl siekiant tikslingos ir kryptingos šeimos politikos, reikia aiškaus susikalbėjimo tiek tarp politikų tarpusavyje, tiek tarp politikų ir visuomenės.

Diskusijoje Seime dalyvaus politikai ir valstybės tarnautojai, formuojantys šeimos politiką – Seimo, Vyriausybės, Prezidento kanceliarijos atstovai. Pranešimą skaitys Lietuvos teisės instituto mokslininkė Eglė Kavoliūnaitė-Ragauskienė. Diskusiją moderuos „Šeimos instituto“ vadovė Jolanta Ramonienė ir politologas Lukas Grinius.

Renginys bus tiesiogiai transliuojamas Seimo interneto svetainėje ir televizijos programa „Seimas – tiesiogiai“.

Norinčius dalyvauti diskusijoje prašome iki birželio 4 d. pabaigos registruotis el. paštu [email protected].

Susiję

Šeimos politika 9128175313764786153

Rašyti komentarą

1 komentaras

ale, rašė...

Tik karikatūrinis seimas gali atskirus visuomeninio gyvenimo aspektus bandyti spręsti ne visuminiame kontekste.

item