Romoje - didžiausia Italijos istorijoje demonstracija prieš vienalytę partnerystę

Šeštadienį Romoje šimtai tūkstančių žmonių susirinko į didžiausią Italijos istorijoje demonstraciją prieš vienalytes partnerystes. Tai...



Šeštadienį Romoje šimtai tūkstančių žmonių susirinko į didžiausią Italijos istorijoje demonstraciją prieš vienalytes partnerystes. Tai reakcija į Italijos Ministro Pirmininko siūlymus priimti įstatymą, kuris įteisintų tos pačios lyties partnerystes.

Šv. Jono aikštė, talpinanti maždaug 300 tūkst. žmonių, buvo visiškai pilna, daug žmonių į ją nebetilpo ir todėl demontracija išsiplėtė į gatves. Organizatoriai teigia, kad demonstracijoje dalyvavo net milijonas žmonių, tarp kurių ir 100 Italijos parlamentarų. Demontracijos dalyviams palaiminimą teikė akrivyskupas Vincenzo Paglia, Vatikano popiežiškosios šeimos tarybos prezidentas.

Nors minią sudarė daugiausia katalikai, demonstracijoje galima buvo sutikti ir evangelikų, musulmonų bei žydų. Tarp kitų, dalyviai laikė ir plakatus su užrašais „Apginkime savo vaikus“ ir „Šeima išgelbės pasaulį“.

Ši už šeimą pasisakanti demonstracija sekė po praeitą savaitę Romoje vykusio LGBT parado, kuriame dalyvavo keli tūkstančiai gėjų aktyvistų, tarp kurių galima buvo pamatyti ir pusnuogių vyrų bei ryškiai išsidažiusių transvestitų.

Italija yra vienintelė valstybė Vakarų Europoje, nelegalizavusi tos pačios lyties „santuokų“ ar partnerysčių. Tačiau nepaisydamas šalies įstatymų, Romos meras registravo tos pačios lyties poras iš kitų šalių. Civilinės partnerystės įstatymo projektas dabar atsidūręs Italijos senate, Ministras Pirmininkas Matteo Renzi tikisi, kad už jį balsuojama bus dar iki liepos pabaigos.


Susiję

Pasaulis 1958085886562049095

Rašyti komentarą

11 komentarų

Anonimiškas rašė...

"Nors minią sudarė daugiausia katalikai, demonstracijoje galima buvo sutikti ir evangelikų, musulmonų bei žydų."

Prieš kokią savaitę komentatoriui "Pikc" rašiau, kad gali daugėti momentų, kai krikščionys, judėjai ir musulmonai vienysis. Tai didžiausias košmaras globalistams. Sulauksime naujų provokacijų "a la Charlie"?

Anonimiškas rašė...

Valio pradedama protaut.

Anonimiškas rašė...

Toks retorinis pasmalsavimas - įdomu ar tokį "smulkų" įvykį pastebės Lietuvos televizijos. Iki pietų didesniesiams tinklapiams tai buvo "nematomas" įvykis...

Pikc rašė...

Labai norėtųsi tikėti, kad bendro priešo akivaizdoje skirtingų religijų atstovai užmirš tarpusavio kivirčus ir nustos matuotis, kurio ilg... kchem... dievas tikresnis. :)

Pikc rašė...

Juokaujate? Kad mūsų politkorektiška purvasklaida tokį netolerantišką ir ideologiškai neteisingą įvykį nušviestų? :)

Anonimiškas rašė...

Mitingas buvo šeštadienį. Šiandien antradienis. Ir ne per jokią žiniasklaidą apie jį nė cypt. Kodėl?

Pikc rašė...

O jūs įsivaizduojate sovietmečiu bolševikinę spaudą rašant apie antikomunistinius mitingus? :)

Anonimiškas rašė...

Palyginimas vykęs, deja.

Anonimiškas rašė...

Anonimiškas
2015 m. birželio 23 d. 12:37
Toks retorinis pasmalsavimas - įdomu ar tokį "smulkų" įvykį pastebės Lietuvos televizijos. Iki pietų didesniesiams tinklapiams tai buvo "nematomas" įvykis...
---
Jusu klausimas ir yra atsakymas

Pedrito rašė...

Ha ha. Ką jus čia pęzat ? Nebuvo jokio mitingo. Nei Delfis nei LRT nieko nepranešė.

Anonimiškas rašė...

to perdito...niekas ir nerasys ..nes nenaudinga nei delfiuj nei tam tavo leituvos rytuj ar dar kokiai kitai parsidavusiai ziniasklaidai ..

item