Nyderlandų daktarai siūlo įteisinti jaunesnių nei 12 metų vaikų eutanaziją

Nyderlanduose daktarai išreiškė norą jaunesniems nei 12 metų nepagydomai sergantiems vaikams suteikti vadinamąją teisę mirti. Neįtikėtina...

Nyderlanduose daktarai išreiškė norą jaunesniems nei 12 metų nepagydomai sergantiems vaikams suteikti vadinamąją teisę mirti. Neįtikėtina, tačiau daktarai iš Olandų vaikų gydytojų asociacijos mano, kad 2002-ųjų metų įstatymas, leidžiantis vyresniems nei 12 metų vaikams atlikti eutanaziją, nėra pakankamas.

Eduardas Verhagenas, Groningeno universiteto pediatrijos profesorius, aiškina tokią daktarų nuomonę: „Mes manome, kad savavališas amžiaus limitas turi būti pakeistas. Kiekvieno vaiko galimybė prašyti mirties turėtų kiekvienu atveju būti svarstoma atskirai.“

Šiuo metu vaikų eutanazija Nyderlanduose yra leidžiama tik tokiu atveju, jei pacientas atitinka žemiau pateiktus kriterijus:

Pacientas turi būti vyresnis nei 12 metų;
Jo kančia turi būti laikoma nepakeliama be vilties gėrėti;
Su eutanazija turi sutikti vaiko tėvai;
Bėgant laikui pacientas turi nenustoti reikšti norą mirti.

Kol kas Nyderlanduose nuo to laiko, kai buvo legalizuota eutanazija, nužudyti penki vaikai. Profesorius Verhagenas apgailestavo: „Jei vaikas yra jaunesnis nei 12 metų ir atitinka šiuos kriterijus, vaikų gydytojai šiuo metu yra bejėgiai. Laikas imtis šios problemos.“ The Telegraph teigia, kad vienas vaikas, kuriam atlikta eutanazija, buvo 12-os, kiti - 16 ir 17 metų amžiaus.

Tačiau daktaras Peteris Saundersas, Katalikų medikų asociacijos vadovas, teigia, kad Nyderlanduose eutanazija buvo atlikta tuzinams neįgalių naujagimių. Pasak New England Medical Journal 2005 metų raporto, tarp šių mirčių yra ir 22 kūdikiai, kurie turėjo įgimtą stuburo smegenų išvaržą arba/ir vandenligę.

Praeitais metais Belgija tapo pirmąja valstybe, įteisinusia mažamečių vaikų eutanaziją.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 4913688921257403014

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Eutanazija ar pritarimas eutanazijai yra nuodėmė.

item