Europos Sąjungoje bus įkurdinta 60 tūkstančių migrantų

Europos Sąjungos šalys pasiskirstys ir apgyvendins savo teritorijose 60 tūkstančių migrantų iš Afrikos ir Artimųjų Rytų. Toks sprendimas...


Europos Sąjungos šalys pasiskirstys ir apgyvendins savo teritorijose 60 tūkstančių migrantų iš Afrikos ir Artimųjų Rytų. Toks sprendimas buvo priimtas ES viršūnių susitikime po septynias valandas trukusio svarstymo. Tai penktadienį pranešė „Reuters".

ES šalys savanoriškai pasiskirstys tarpusavyje 40 tūkstančių pabėgėlių, patekusių į Italijos ir Graikijos teritoriją, ir dar 20 tūkstančių, kurie kol kas yra už ES ribų. Išimtis buvo padaryta Vengrijai, kuri pavadino šį planą „absurdu", ir Bulgarijai - vienai skurdžiausių ES šalių.

Migrantų priėmimo ES valstybėse kriterijai turi būti apibrėžti iki liepos pabaigos. Jie bus priimti atsižvelgiant į tokius veiksnius kaip BVP dydis ir gyventojų skaičius.

Kriterijų sistema buvo pasiūlyta vietoj privalomų kvotų, prieš kurias stojo Lenkija, Čekija, Slovakija, Vengrija ir kitos šalys, teigusios, jog jų postsocialistinės ekonomikos dar pernelyg silpnos, kad susitvarkytų su tokiu migrantų skaičiumi.


Susiję

Pasaulis 6407304468382858574
item