Vilniuje ir kitose Europos šalių sostinėse vyks protestai prie Norvegijos ambasados

Asociacija „Vakarų Lietuvos tėvų forumas“ šeštadienio vidurdienį (12.00 val.) prie Norvegijos ambasados Vilniuje (Kalinausko g. 24) reng...


Asociacija „Vakarų Lietuvos tėvų forumas“ šeštadienio vidurdienį (12.00 val.) prie Norvegijos ambasados Vilniuje (Kalinausko g. 24) rengia akciją prieš Norvegijos "Barnevernet" sistemos savivalę. Susirinkusieji padės po rožę, skirtą Norvegijoje iš šeimų paimtiems įvairių tautybių vaikams.

„Sužinoję apie norvegų Osle rengiamą tarptautinę akciją „Po rožę kiekvienai Norvegijos „Barnevernet“  sistemos aukai“, nusprendėme išreikšti solidarumą ir kartu su kitomis Europos valstybėmis prisidėti prie šios iniciatyvos“ , - teigia asociacijos „Vakarų Lietuvos tėvų forumas“  vadovė Kristina Paulikė. Ši akcija yra unikali, kadangi tuo pačiu laiku renginiai vyks Norvegijoje, Čekijoje, Anglijoje, Škotijoje, Airijoje, Lenkijoje, Švedijoje, Slovakijoje, Turkijoje, Danijoje, Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje, akciją palaiko ir kitų šalių gyventojai, patyrę Norvegijos vaikų teisių tarnybų savivalę. 

Pasak K. Paulikės, tai, kad šioje tarptautinėje akcijoje dalyvauja daugiau nei 14 Europos valstybių, įrodo, jog nuo Norvegijos vaikų teisių tarnybos „Barnevernet“  sistemos kenčia ne tik į Norvegiją atvykusios lietuvių šeimos, visoje Europoje didėja nepasitenkinimas šios tarnybos savivale svetimų valstybių piliečių šeimų ir vaikų atžvilgiu. 

„Norvegijos elgesį dėl didėjančio vaikų atiminėjimo iš tikrųjų tėvų griežtai kritikuoja Jungtinių Tautų Vaiko teisių komitetas, garsūs Norvegijos žmogaus teisių ekspertai, mokslininkai. Kartu su kitų Europos šalių atstovais siekiame atkreipti politikų dėmesį ir paskatinti juos kuo greičiau diplomatinėmis priemonėmis spręsti klausimus dėl Lietuvos ir kitų valstybių paimtų mažamečių piliečių. 

Šia akcija taip pat norime paraginti Norvegiją atkreipti dėmesį į Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos pažeidimus šioje šalyje bei kuo skubiau ratifikuoti 1996 m. Hagos konvenciją, o Lietuvos valdžios institucijas prašome daugiau dėmesio skirti su problemomis susiduriantiems užsienyje gyvenantiems mūsų šalies piliečiams“ , - sakė K.Paulikė.


Susiję

Užsienio politika 2045457479364026119

Rašyti komentarą

item